Cyrilometodějská stezka: poutní cesta spojuje památky a přírodu od Olomouce po Velehrad

Vloni dokončil Klub českých turistů značení trasy pro pěší poutníky ze Svatého Kopečku u Olomouce na Velehrad. Martin Peterka, manažer projektu ve společnosti Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje, teď detailně představil stezku zástupcům kraje a popsal její záměry a plány do budoucna.

Zdroj: FB Cyrilometodějská stezka

„Mám radost, že se povedlo na společném jednání představit bližší záměry tohoto projektu. Komisaři a členové výboru tak mohou sami přicházet s nápady na vylepšení této stezky, která má velký potenciál přilákat do našeho regionu mnoho dalších návštěvníků,“ okomentoval společnou schůzku hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Cyrilometodějská stezka nabízí lákavou možnost, jak si prohlédnout historická a poutní místa a zároveň být na čerstvém vzduchu. „Je to báječná příležitost jak se dostat do přírody, dozvědět něco nového z historie a vyzkoušet si, jak putovali poutníci před staletími. Trasa prolíná spoustu krásných scenérií, člověk si tak na výletě odpočine a přijde na jiné myšlenky,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Trasa dlouhá 109 kilometrů představuje jednu z šesti vyznačených poutních tras Cyrilometodějské stezky na území České republiky. Rozvážným krokem se dá nejnovější úsek projít za třicet hodin, rozdělit si ho samozřejmě můžete do několika etap. Více informací o Cyrilometodějské stezce nabízí webové stránky www.putujmebezhranic.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty