Bláznivá honička skončila havárií, při které pronásledovaný mladík vyletěl z auta

Vážná dopravní nehoda se odehrála o víkendu mezi Zábřehem a Mohelnicí. Devatenáctiletý řidič bez řidičského průkazu a v cizím autě ujížděl policii až dvousetkilometrovou rychlostí. Jeho zběsilý únik ale skončil vážnou havárií a transportem do nemocnice.

Foto: Policie ČR

Mladý muž vzal v sobotu brzy ráno, údajně bez vědomí své kamarádky, v jejím bytě v Zábřehu klíče od vozu Škoda Octavia. Nasedl do auta a vydal se na projížďku. V Olomoucké ulici ho pak chtěla zkontrolovat policejní hlídka. To ovšem mladík bez řidičáku a technického průkazu nehodlal dopustit a začal vysokou rychlostí ujíždět směrem ze Zábřehu na Mohelnici. Jel přes obchvat Rájce a Zvole, ovšem kousek za obchvatem u odbočky na Květín jeho šílená jízda skončila.

"Při jízdě se nedržel při pravém okraji, přejížděl do protisměru a dosahoval rychlosti až 200 kilometrů v hodině," popsala situaci mluvčí policie Miluše Zajícová. "V zatáčce u křižovatky na Květín jízdu nezvládl a při rychlosti zhruba 140 kilometrů v hodině vyjel vlevo mimo komunikaci do osetého pole, kde se s autem několikrát převrátil přes střechu.“

Jelikož nebyl řidič připoutaný, při nehodě vyletěl z vozu a zůstal bezvládně ležet na poli kousek od auta. Policisté mu okamžitě poskytli první pomoc a pak jej předali přivolané záchranné službě. Následně byl převezen do olomoucké fakultní nemocnice.

Policie případ šetří jako nehodu a také trestný čin neoprávněného užívání cizí věci.

Foto: Policie ČR 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty