Střelba ve školce! Při besedě s malými dětmi policista omylem vystřelil ze služební zbraně

DOPLNĚNO Šok zažily děti a učitelky z jedné mateřské školy v Přerově. Ve školce zazněl ostrý výstřel z pistole. Stalo se tak při preventivní besedě s policistou a výstřel vyšel ze služební zbraně.

Ilustrační foto: Pixabay.com

O incidentu, který se naštěstí obešel bez jakéhokoliv zranění, informovala na Twitteru sama policie. „Během besedy v mateřské škole na Přerovsku došlo při manipulaci se služební zbraní k náhodnému výstřelu. I přesto, že nebyl nikdo zraněn, začal se událostí okamžitě zabývat příslušný odbor vnitřní kontroly. Krajský ředitel přijal opatření, aby k podobnému incidentu v budoucnu již nemohlo dojít. Mrzí nás to a za chybu kolegy se tímto všem zúčastněným omlouváme,“ píše se na Twitterovém účtu #policieolk. 
Podle portálu seznam.cz upřesnila okolnosti incidentu mluvčí policie Jitka Dolejšová. Uvedla, že k náhodnému výstřelu nedošlo přímo při besedě, ale ve chvíli, kdy byl policista na odchodu.
Událost se stala v mateřské škole ve Dvořákově ulici v Přerově, besedy se účastnily starší děti, tzv. předškoláci. 

Vyjádření přerovského magistrátu: 

"Dnes v dopoledních hodinách došlo v mateřské škole v Dvořákově ulici v Přerově - během besedy realizované Policií ČR - k výstřelu ze služební zbraně. „Při této politováníhodné situaci nedošlo ke zranění žádné osoby, policie událost řeší,“ reagoval radní pro školství Michal Zácha. O incidentu byl informován také primátor Petr Vrána, který událost projednal s ředitelem policejního Územního odboru Přerov Martinem Crhou."



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty