Na estakádu se už tuto sobotu vrátí stavební dělníci, řidiče čekají objížďky

I když je v sobotu 1. dubna, nejedná se o aprílovou zprávu. K tomuto datu se na olomouckou estakádu v Tovární ulici vrátí stavební dělníci, aby pokračovali v opravách, zahájených zde už vloni. Tentokrát se budou výjezdy z estakády zcela uzavírat, takže řidiči musí počítat s objízdnou trasou. Ta povede přes třídu Kosmonautů.

Foto: ŘSD ČR

V sobotu 1. dubna začne další fáze oprav silnice I/35. Konkrétně půjde o pokračování celkové rekonstrukce ulic Tovární a Velkomoravská. Naposledy zde probíhala rekonstrukce vloni od října do poloviny listopadu. Tehdy stavbě stačilo svést dopravu po estakádě do jednoho pruhu v každém směru. 

„Po zimní pauze může pokračovat celková rekonstrukce ulic Tovární a Velkomoravská, zhruba měsíc potrvá dokončení nových povrchů sjezdů a nájezdů u vlakového nádraží a u Baumaxu,“ uvedl Miroslav Mazal za tým komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Pro řidiče je důležitá informace, že oprava ramp silnice I/35 proběhne za jejich úplné uzavírky. Obousměrně neprůjezdné sjezdy i nájezdy nahradí značená objízdná trasa městem. „Konkrétně přes třídu Kosmonautů, stejně jako v loňském roce,“ doplnil Miroslav Mazal.

Rekonstrukce, kterou provede smluvně garantovaná firma na výměnu asfaltu a podkladních vrstev, si vyžádá celkovou částku 26,8 milionu korun bez DPH. Celou tuto investiční akci má na starosti Ředitelství silnic a dálnic, protože komunikace patří státu. Více informací najdete na webu www.rsd.cz





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty