Sever Olomouckého kraje navštívila vláda. V Jeseníku na Fialu čekali demonstranti

V Olomouckém kraji, konkrétně v Jeseníku, se ve středu 29. března uskutečnilo výjezdní zasedání vlády v čele s premiérem Petrem Fialou. Kromě jednání se zástupci kraje a starosty tam na ministry čekali i demonstranti. Vyčítali vládě zejména drahotu. Na Šumpersku si politici prohlédli například obchvat Bludova a losinský zámek.

Premiér Fiala s ministrem dopravy Martinem Kupkou přijeli zkontrolovat práce na obchvatu Bludova. Foto: FB

„S vládou jsme potřebovali řešit konkrétní kroky, které pomůžou našemu regionu. Na severu kraje je málo kvalifikované a dobře placené práce, mladí lidé se stěhují pryč, máme zde problém s dopravní obslužností a také s dostupným internetem. Všechno jsou to přitom věci, které se neřeší vůbec, nebo jen velmi pomalu. Každopádně jsem rád, že zástupci vlády a premiér dorazili,“ uvedl Miroslav Adámek, starosta Šumperka. 

Kupka v Parsu, Baxa v divadle

V šumperském okrese si premiér Fiala s ministrem dopravy Martinem Kupkou prohlédli už zmiňovaný obchvat Bludova, Kupka dále zamířil do šumperského PARSu a ministr kultury Martin Baxa zavítal na setkání se zástupci kulturních organizací do divadla v Šumperku. Ministr sociálních věcí Marian Jurečka si udělal zastávku v Hanušovicích – se starostou Markem Kostkou řešili podporu sociálního bydlení.

Ministr kultury Martin Baxa v Šumperku | Foto: FB

Ministr kultury Martin Baxa jednal na radnici s vedením města Šumperka. "Pana ministra jsme požádali o více ministerských financí pro projekty a kulturní instituce v našem regionu a také jsme ho pozvali na naše úžasné akce, jako je třeba Blues Alive, nebo do Galerie Jiřího Jílka," uvedl starosta Miroslav Adámek.

Na vládu čekala nepříliš početná, snad patnáctičlenná skupina demonstrantů na náměstí v Jeseníku. Kromě vulgárních pokřiků opakovali heslo Demise. Vládě vyčítali drahotu, která je nutí nakupovat potraviny v Polsku. Do Jeseníku dorazil k protestujícícm i Robert Šlachta, předseda neparlamentního hnutí Přísaha.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty