Mongolský řidič vezl v přetížené dodávce překvapení: pašovaný alkohol z Koreje!

Případ jako z béčkové detektivky. Mongolský řidič a dodávka, porušující snad všechna možná pravidla, s nelegálně prodávaným alkoholem z korejského poloostrova. Čtyřicetiletý řidič mongolské národnosti, na něhož celníci narazili na dálnici D35, a to mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou, teď asi dost neklidně očekává, co všechno bude po odhalení jeho jízdy následovat. Může to být i pokuta v řádu milionů korun.

Foto: Celní správa ČR

 V úterý 28. března prováděla skupina celníků mobilního dohledu kontroly, které byly zaměřené na vážení s podezřením na přetížená vozidla, a také na nezákonnou přepravu vybraných výrobků, jako jsou minerální oleje, tabákové výrobky a líh.

Krátce po poledni hlídka kontrolovala bílou dodávku Mercedes. Hned po najetí vozidla na speciálně kalibrované váhy bylo jasné, že si cizinec s platnými předpisy České republiky příliš velké starosti nedělá. Dodávka byla totiž přetížená o více než 1,5 tuny. Za tento přestupek byla řidiči udělena pokuta 5000 korun.

"Důvod přetížení celníci odhalili záhy, když v nákladním prostoru objevili celkem 640 lahví alkoholu, ke kterým řidič nebyl schopen předložit doklady prokazující jejich zdanění. Jednalo se tedy o 224 litrů alkoholu s předběžným daňovým únikem 22 837 korun," pokračoval ve výčtu mluvčí Celní správy ČR David Kubenz.

Tímto ovšem případ ještě zdaleka nekončí. Dalším šetřením totiž vzniklo podezření, že řidič po České republice alkohol původem z Jižní Koreje prodává, a to bez tzv. oprávnění registrovaného distributora lihu, což upravuje zákon o povinném značení lihu.

Právě za tento druh protiprávního jednání hrozí řidiči ze všech možných spáchaných deliktů nejvyšší trest. V případě prokázání se může jednat o udělení pokuty v celkové výši až 5 milionů korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty