Mladý muž chtěl zažít intimní potěšení, dočkal se místo toho výhrůžek a vydírání

Na uničovské policisty se o víkendu víkendu obrátil jednatřicetiletý muž s tím, že si na sociální síti dopisoval s neznámou osobou, které nakonec poslal i své intimní video nahrávky. Záhy se dočkal nepříjemné odezvy ve formě výhružek a vydírání.

Ilustrační foto: Andrea Altini z Pixabay.com

Ve výhrůžných mailech, které mladý muž obdržel, byly výzvy, aby zaplatil nemalou finanční částku pod pohrůžkou, že druhá strana jinak zveřejní jeho intimní záběry na internetu.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu vydírání, za který hrozí pachateli v krajním případě až šest let za mřížemi. Současně se obrací na veřejnost s varováním, aby si lidé dali pozor, s kým sdílí své intimní materiály. 

"Pokud hodláte sdílet své fotky či videa s intimním obsahem, důkladně zvažte především komu a jaké důvěrné informace a materiály o sobě poskytnete. V případě, že se stanete obětí podvodníka, který na Vás vyvíjí nátlak, v žádném případě mu neposílejte další materiály či informace o sobě a neprodleně kontaktujte policisty," uvedla mluvčí Policie ČR Petra Vaňharová.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty