Tip na výlet: navštivte Minipivovar Kolštejn a ochutnejte naše jedinečné pivo

Minipivovar Kolštejn navazuje na kdysi slavnou tradici pivovaru a pivovarnictví v obci Branná v Jeseníkách. Výstavba minipivovaru započala v roce 2012 a otevření se dočkal hned o rok později, kdy byl také slavnostně vysvěcen a přesně po třech měsících pokřtěn. Pivovar je součástí komplexu Kolštejn wellness centrum, kde ho najdete v zázemí Restaurace Kolštejn.

Restaurace Kolštejn se svým pivovarem nabízí hostům posezení v příjemném a klidném prostředí. Foto: red

Vaříme světlé a polotmavé ležáky, připravujeme však také pivní speciály podle sezóny – v létě se mohou hosté těšit na ochucenou desítku, naopak na zimu tradičně připravujeme pivo s největší stupňovitostí 15% MENHIR a sezonní 13% VÁNOČNÍ LEŽÁK. Chuť a vůně tohoto piva je ozvláštněna typicky vánočním kořením – cejlonská skořice, badyán, hřebíček, fenykl, koriandr 

Nyní jsou na čepu dvě nejprodávanější piva kolštejnského pivovaru: 12% BRAN a 11% DOLMEN, které jsou v nabídce celoročně. Piva z našeho pivovaru jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. 

Naše piva můžete ochutnat i při degustaci spojené s komentovanou prohlídkou. Při prohlídce nahlédnete do prostor varny, kde se piva vaří, k tankům, kde naše piva zrají a do místnosti, kde se piva lahvují do PET lahví. Ochutnat pak můžete piva, která jsou aktuálně na čepu, ale také piva, která jsou ve finální fázi zraní.

Poznejte tajemství vaření piva

Prohlídky vede naše paní provozní Bc. Ivana Pešková. Minimální počet v jedné skupince je šest, maximálně však patnáct osob. Cena komentované prohlídky je 180 Kč / osobu.

Neváhejte nás kdykoliv kontaktovat na čísle 702 072 034 nebo e-mailem: provozni@kolstejn.cz.

Piva používají k vaření i naši kuchaři, například vám nabídneme jeden z našich nejlepších pokrmů - kachní stehno na kolštejnském pivě se zelím, s bramborovým a špekovým knedlíkem. Dále doporučujeme kančí hřbet s houbovým ragú a pečené brambory. Tento pokrm pro vás přichystá Drobek (Jiří Pavlovič), ale na jídelním lístku se podílí i naši další dva hlavní kuchaři: Olga Kratochvílová a Bobo Juríček. 

V létě je vedle restaurace otevřený i náš pivní dvorek, který je ideálním zázemím pro cyklisty nebo turisty, které rádi přivítáme i s jejich zvířátky.  

Jedinečné wellness a čajovna s vlastními čaji

Kromě výborné kuchyně a chutného piva se můžeme pochlubit jedinečným wellness široko daleko – naše veřejné relax centrum je nestandardně v druhém patře a obsahuje keltskou a finskou saunu a k tomu tři druhy parních saun. Dále whirpool, masážní sprchy, ochlazovací bazének, odpočívárnu a tepidarium a ještě navíc čajovnu, kde návštěvníci mohou ochutnat naše vlastnoručně míchané čaje, které mají blahodárné účinky pro tělo a mysl.

Vstup je pouze bez plavek, ale stydět se nemusíte – v ceně je ručníkový servis a tzv. plachta kolem těla.

Pro stydlivé anebo pro ty, kteří mají raději více soukromí, nabízíme privátní wellness, které je oblíbené taktéž u rodin s dětmi.

Nemůžeme opomenout ani naši nabídku masáží a koupelí – velmi oblíbená je pivní káď s masáží a k dokonalé relaxaci k tomu dostanete ještě džbán našeho pivka.

Všechny uvedené služby může využít ubytovaný i neubytovaný host. Náš hotel má kapacitu 100 lůžek a díky dvou konferenčním sálům jsme schopni zajistit i firemní akce až pro 50 osob. Rauty, coffee breaky nebo zábava ve volném čase třeba na bowlingu či relax v našem slaném bazéně – to vše zorganizujeme podle přání zákazníka.

Více informací a veškeré kontakty najdete na našich webových stránkách ZDE.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty