Trenér Sigmy Jílek po remíze 2:2: Byl to atraktivní zápas. Na naší straně mělo být víc gólů

Čtyři góly viděli diváci na Andrově stadionu v atraktivní bitvě o čtvrté místo v lize. Zatímco s celkovou úrovní zápasu byl trenér Sigmy Václav Jílek spokojen, s výsledkem už tolik ne. Remízu 2:2 hodnotil jako ztrátu dvou bodů. „Myslím, že na naší straně mohlo padnout gólů víc,“ konstatoval kouč. Ve velmi slibných šancích byli například Breite a Navrátil, Chytil byl blízko hattricku a po Zifčákově ráně dokonce gólman hostí vyškrábl míč na tyč. I Bohemka ale měla několik nebezpečných šancí. Utkání bylo dramatické a divácky atraktivní.

Václav Jílek | Foto: sigmafotbal.cz

Kouč Jílek ale mužstvo přehnaně nekritizoval, byť především dvě inkasované branky po individuálních chybách mu samozřejmě radost neudělaly. „Za výkon kluky pochválím, i když jsme ztratili dva body. Měli jsme na Bohemku herní plán a myslím, že se nám dařil. Vždy je to ale také o tom, abychom dali první gól. To se ale nepovedlo, i když prvních dvacet minut jsme hráli velmi slušně,“ řekl Jílek.

„Bohemka dala dva góly ze situací, které by gólem skončit neměly. Byly to brejkové situace, které jsme měli dobře přikryté. V obou případech jsme to ale nevyřešili dobře. Tohle bohužel nenaplánujete. Mužstvu musím dát kredit, protože ani po vedoucí brance soupeře jsem neviděl žádnou rezignaci. Naopak s velkým elánem jsme chtěli vyrovnávací gól, což se podařilo,“ mínil trenér Sigmy.

Mojmír Chytil | Foto: sigmafotbal.cz

„Měli jsme pak velmi dobrý vstup do druhého poločasu, kde měl čistou příležitost Honza Navrátil, pak náš vedoucí gól. Ani po dalším jednoduchém gólu soupeře jsme se nechtěli spokojit s bodem a chtěli jsme to strhnout na svou stranu. Mojmír Chytil mohl výkon korunovat třetím gólem, brankář soupeře potom předvedl zákrok zápasu proti střele Pavla Zifčáka. Už jsem viděl, že to skončí brankou,“ pokračoval v hodnocení duelu.

„Bylo to atraktivní utkání, dynamické. Diváci viděli čtyři góly a myslím, že na naší straně jich mohlo padnout ještě víc. I když diváků čekáme víc, tak i kulisa byla dobrá a úrovni zápasu napomohla,“ pochválil Jílek fanoušky.

Za individuální chyby své svěřence neplísnil. „Bylo by jednoduché hráče za individuální chyby posekat. Ale fotbal přináší takové situace. Je to v kontextu zápasu problém, protože nás to stálo tři body. Důslednější bychom ale měli být jako celé mužstvo. Věřím, že se poučíme. Chci se odrazit od toho pozitivního v zápase, ne to házet na Pokorného nebo na Macíka. Stejně tak bych musel říct, že jsme nedali nějaké vyložené šance,“ prohlásil.

Směrem k fanouškům pak přidal ještě jeden důležitý vzkaz – v boji o čtvrté místo, které bude znamenat postup do předkola Evropské konferenční ligy, Hanáci nic nevzdávají. „Pro nás by bylo dnes vítězství klíčem k rovnocenné pozici v boji o čtvrté místo. Ale ambice mužstva na čtvrté místo tam jednoznačně je. Šance tu je a bylo by alibistické říkat, že nám stačí něco jiného. Šestka je prvotním cílem, ale ověřili jsme si, že čtvrté místo, které je na dostřel, je v našich silách. Uděláme všechno, abychom získali v závěru co nejvíc bodů a uvidíme, na co to bude stačit,“ řekl Jílek.

Zdroj: sigmafotbal.cz



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty