Havárie u Šantovky: vlak tlačil po kolejích nabourané malé auto

AKTUALIZOVÁNO Ke srážce osobního auta s motorovým vlakem došlo dnes po osmnácté hodině na železničním přejezdu ve Wittgensteinově ulici v Olomouci.

Foto: Rej.cz

Motorový vůz tlačil nabourané auto značky Toyota Yaris před sebou po kolejích směrem ke Galerii Šantovka asi dvacet metrů. Provoz na železničním přejezdu se pak zastavil, stály i tramvaje a auta u druhého přejezdu na Švýcarském nábřeží. 

Na místo dorazili hasiči v několika vozidlech, zajišťovali vyproštění havarovaného vozidla i dočasnou uzavírku provozu. U nehody zasahovala také policie a zdravotníci.

Ke srážce auta s vlakem došlo tento týden také v úterý na přejezdu Palackého ulici.

EDIT: Policie dnes vydala informaci, že vůz Toyota řídila 45letá žena, která vjela na přejezd i přes výstrahu dávanou zabezpečovacím zařízením. V důsledku toho se auto střetlo s osobním vlakem, ve kterém v danou dobu cestovalo přes dvacet lidí. V péči záchranářů skončila řidička automobilu. Nikd z účastníků nehody nebyl pod vlivem alkoholu. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Provoz na trati byl přerušen na tři hodiny! Policisté se případem i nadále zabývají. 

Foto: Rej.cz  

Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty