V sobotu OLOMOUC OŽIJE! Už potřetí největší pouliční hudební festival všech dob!

Desítky hudebních skupin a zpěváků, a k tomu navíc i rekordní počet výstav fotografů, dětský program, speciální nabídky občerstvení v mnoha podnicích... To bude třetí ročník neuvěřitelné akce Olomouc (o)žije! Vypukne v sobotu 24. června ráno.

Foto: Rej.cz

Festival Olomouc (o)žije vznikl v roce 2021, kdy centrum Olomouce v páteční odpoledne 4. června zaplavilo přes 60 hudebníků, buskerů a kapel, přičemž některé z nich byly doplněny o taneční vystoupení. Jednalo se o jednu z prvních velkých kulturních akcí po koronavirové pandemii s cílem znovu oživit ulice města a přinést do nich spontánnost a radost. O rok později byl program celodenní, kapel bylo více a stejně tak i návštěvníků v ulicích města přibylo. 

Při obou ročnících navštívily centrum města tisíce lidí, kteří se zapojovali svým zpěvem nebo tancem a společně s umělci vytvořili jedinečnou atmosféru, která se vryla do srdcí Olomoučáků a umožnila pořadatelům akce převzít z rukou města ocenění za Počin roku.

Tato nepopsatelná energie dala základ dalším ročníkům. "A tak dnes chystáme v pořadí již třetí, dosud ten největší festival v ulicích, na který bychom vás opět moc rádi pozvali," říká zakladatel festivalu Štěpán Havran.


Tento třetí ročník se odehraje v sobotu 24. června. Uvidíte a uslyšíte rockové kapely, metalisty, pankáče, cimbálovku, písničkáře, etno styl, vystoupení bubeníků Jumping Drums a spoustu dalšího. Do akce se v sobotu zapojí obrovský počet hudebníků, výtvarných umělců, fotografů a dalších lidí, kteří něco umí a rádi se o to podělí. Mimochodem, mezi vystavujícími fotografy najdete i tak zvučné jméno jako je Jindřich Štreit! Sobota bude tak nadupaná, že si budete muset předem vybrat, co chcete stihnout. A nebo se samozřejmě můžete jen tak procházet městem a užívat si neopakovatelnou atmosféru toho, když Olomouc žije. 

Program sobotního festivalu najdete zde.   

Foto: Rej.cz

Foto: archiv

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty