Konec pošty na Horním náměstí? Vedení města ještě stále jedná o budoucnosti celého domu

Od soboty 1. července má skončit v Olomouci sedm poboček České pošty, mezi nimi i ta nejznámější na Horním náměstí. Primátor Olomouce ale zkouší do poslední chvíle jednat o jiném vyřešení situace. Možností je odkoupení celého objektu.

Foto: Rej.cz

"Město Olomouc se obrátilo na Českou poštu, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových a ministerstvo vnitra s tím, že kdybychom nabyli objekt České pošty na Horním náměstí, byli bychom schopni do něj jednak přemístit některé agendy magistrátu, které magistrát vykonává v přenesené působnosti pro stát,  a zároveň bychom zachovali alespoň v omezené míře i poštovní služby v rámci některého projektu, které obcím Česká pošta nabízí," uvedl primátor Miroslav Žbánek. Takovým projektem je například Pošta Partner. 

Město zatím  na svou inciiativu nedostalo žádnou oficiální odpověď, právě dnes by ale mělo probíhat v Praze na toto téma jednání. Čas se krátí, aktuálně poště na Horním náměstí nezbývají více než čtyři dny fungování. 

Pokud jde o ostatní rušené pobočky v Olomouci, uvedl primátor, že Česká pošta dala najevo, že o nich vůbec není ochotna jednat.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty