Zloděj rozbil členovi ochranky láhev o hlavu a utekl. Hrozí mu teď deset let vězení

Čtyřiatřicetiletého muže z Olomouce obvinili kriminalisté z několika trestných činů. Hrozí mu až deset let za mřížemi. Obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinů výtržnictví a krádeže.

Foto: Policie ČR

Koncem května navštívil olomouckou prodejnu, ve které měl odcizit dvě půllitrové láhve vodky za necelých 400 korun. Na prodejně si je uschoval pod mikinu a u pokladny zaplatil pouze za tři lahvová piva. "Za pokladní zónou jej zastavil člen ostrahy, který jej vyzval, ať jej následuje do kanceláře. Dotyčný zprvu uposlechl, avšak po chvíli měl muže udeřit pivní lahví do levé části hlavy," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Rána byla tak silná, že se láhev rozbila a napadený byl zraněn, zatímco násilník z místa i s ukradeným zbožím utekl neznámo kam. Napadený muž skončil s komplexem zlomenin v obličejové části v péči zdravotníků.

Po útočníkovi se okamžitě rozběhlo intenzivní pátrání. Operativně pátrací práce kriminalistů přinesla během relativně krátké doby kýžený výsledek a totožnost dotyčného byla odhalena. Kriminalisté zjistili, že byl v minulosti již několikrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost. Samotné zadržení muže proběhlo začátkem tohoto týdne, na základě předchozího souhlasu státního zástupce.

Po sdělení obvinění dali kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání probíhá vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na tři až deset let.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty