Moderátorka Radia Haná se zapsala do české knihy rekordů. Martinu Qweetko posloucháme už 30 let

Oblíbená moderátorka Martina Qweetko Procházková přišla do Radia Haná v Olomouci před třiceti lety jen na brigádu a už zůstala. V České republice je jedinou moderátorkou, která tak dlouho pracuje na jednom soukromém rádiu. Je stálicí a nepostradatelným hlasem v éteru. Provází posluchače dopoledním i víkendovým vysíláním a k tomu téměř dvacet let připravuje oblíbený pořad Procházka pamětí.

Martina je žádanou moderátorkou kulturních a společenských akci v regionu. Foto: rh

Qweetko je každodenním očitým svědkem vývoje soukromého radiového vysílání v Česku. Ráda vypráví, jak se pracovalo v rádiu na začátku divokých devadesátek. “Tehdy to bylo všechno jiné. Jsem vyryla do hliněné tabulky vstup a pak jsem ho řekla na kamenný mikrofon. Ne, vážně, já si ráda dělám legraci, že jsem chodící historie soukromého rádiového vysílání v Česku. Začala jsem ve studiu s tužkou a papírem, všechno jsem říkala do mikrofonu naživo, písničky jsem pouštěla do éteru z hi-fi věže. No a teď je tu kámoš počítač, hromada věcí se děje automaticky a máš prostor na kreativitu,” říká moderátorka nejposlouchanějšího regionálního rádia v Olomouckém kraji Radia Haná a taky Radia Skyrock a Radia Metropole.

Rekord přinesl slzy radosti

Rekordní údaj o 30letém vytrvalém vysílání Martiny Qweetko Procházkové potvrdila agentura Dobrý den, která shromažďuje české rekordy, a i tento byl zapsán letos v létě do České databanky rekordů v Pelhřimově. “Když jsem se dozvěděla, že to je český rekord a že se to vážně zapíše do knihy rekordů, tak mně úplně vyhrkly slzy. No prostě doják,” dodává Martina, jejímž maskotem je gumové prase Karel, které má dokonce i svou vlastní stránku na Facebooku.


Martina Qweetko Procházková vysílá v Radiu Haná už třicet let. Foto: archiv



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty