Velké oslavy pro celou Olomouc připravila Šantovka. Příští sobotu se budou bavit děti i jejich rodiče

Astronaut, kosmická loď, osmdesátimetrová vyhlídka, cirkus, kouzelníci, graffiti… Až bude za týden slavit desáté narozeniny Galerie Šantovka, bude to oslava velkolepá, především ale společná pro co nejvíce Olomoučanů i návštěvníků města. To hlavní se také proto odehraje v sobotu 2. září v celých Smetanových sadech. Dobrá zpráva pro rodiče: oslava se nabízí i jako finále prázdnin, protože nabídne spoustu zajímavého pro děti. Vstup je zdarma.

Mít společné foto s astronautem v pravém skafandru bude jednou z mnoha atrakcí velké párty ve Smetanových sadech

Program na sobotu 2. září byl sestaven tak, aby zaujal bez nadsázky celé rodiny a lidi všech generací. Od 10 do 19 hodin tady bude v šesti hlavních zónách a na mnoha dalších místech vládnout promyšleně namixovaný koktejl zábavy, adrenalinu, kulturních i gastronomických zážitků i nových vědomostí. Jak lze dosáhnout toho, aby jedna oslava zahrnovala tolik atributů? Stačí výčet jednotlivých zón a jejich lákadel.

Malé i velké příznivce špičkových technologií potěší Future & science zóna se skutečným astronautem a s modelem vesmírné lodi v nadživotní velikosti, pro nadšence tu bude připravena i virtuální realita a simulátor stavu beztíže. Sportovní a adrenalinová zóna má několik velkých lákadel. Největším bude určitě výlet do výšky 80 metrů na vyhlídkové plošině, přičemž třeba špice olomoucké radnice dosahuje výše 75 metrů. Výhled z plošiny bude jedinečný! Profíci předvedou adrenalinovou show na U-rampě, zájemci se mohou těšit na přehlídku sportovních klubů, oddílů a kroužků.

Nejen budoucí výtvarníky chce oslovit Art zóna s graffiti workshopy, kreativními koutky a malbou velkoformátového muralu v podání respektovaného streetartového francouzského tvůrce Vincenta Chigniera. Výhradně pro děti je pak určena speciální Dětská zóna se skákacími hrady, trampolínami, naučnou stezkou a pohádkovými maskoty. Sousední Hudební zóna nabídne návštěvníkům koncerty, na pódiu se představí třeba stále populárnější olomoucká Natálie Tichánková s kapelou, vystoupí dětská pěvecko-taneční skupina Lollipopz či zkušený kouzelník Jiří Hadaš. Těšit se můžete na představení Divadla Tramtarie a na populární Čiperky. Hudba bude ale současně znít i na různých dalších busker-pointech v celém parku.

Šestici programově specializovaných částí parku doplňuje Cirkusový a divadelní point, kde kromě cirkusového šapitó nepřehlédnete akrobaty či představení na trampolínách, teeterboardech a chůdách, využít můžete školu žonglování a užijete si vrchol programu v podobě průvodu obřích loutek Oculus.

Po téhle velké party pro celé rodiny se centrum dění přesune na plochu před obchodní galerii. V 19 hodin zde vypukne DJ party, jejímž vrcholem bude vystoupení jednoho z nejlepších evropských dýdžejů Alle Farbena. Jeho hudební mix bude doplněn o laserovou a světelnou show. Před berlínskou hvězdou se představí domácí DJ Ludwig, Andrea Pomeje nebo MIO x JUNIOR. Vstupenky zakoupíte zde.

Hudební zóna - program na podiu

  • 10:00 - 10:45 - pohádka divadla Tramtarie
  • 11:00 - 12:00 - Čiperkové
  • 13:30 - 14:30 - kouzelník Jiří Hadaš
  • 16:00 - 17:00 - Natalie Tichánková & 4GOOD
  • 17:15 - 19:00 - Lollipopz a navazující autogramiáda




Program cirkusového pointu

  • 11:00 představení On The Road
  • 14:00 představení The Gentleman
  • 16:00 představení On The Road
  • 10:00 - 11:00 artistické vystoupení
  • 14:00 - 15:00 artistické vystoupení
  • 16:00 - 17:00 artistické vystoupení
  • 17:00 - 17:30 performace - mega loutky Tanečnice
  • 10:30 - 11:00 performace - mega loutky Tanečnice
  • 18:00 - 19:00 - Oculus hromadný průvod velkoformátových nafukovacích loutek

Všechny informace o oslavách 2. 9. i 14. 10. najdete zde https://www.galeriesantovka.cz/narozky




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty