Nejtěžším kalibrem mezi opilci byla dáma, které na záchytce naměřili 4,7 promile alkoholu!

Už 266krát vezla letos městská policie v Olomouci silně opilé muže i ženy na záchytku. Pro někoho je to zřejmě oblíbené místo, protože se tam rád vrací - nejčastější host tam byl letos už čtrnáctkrát.

Foto: Městská policie Olomouc

Mladší i starší věkové kategorie, studenti, a to hlavně ti vysokoškolští, pracující lidé i osoby bez domova, zahraniční turisté a někdy i senioři. Průřez všemi společenskými kategoriemi, které se mohou dostat nebo už dostaly na olomouckou záchytku.

"Jen od začátku letošního roku bylo do toho zdravotnického zařízení realizováno 266 převozů u 168 osob. Rekordmanem je muž, který zde byl hospitalizován už čtrnáctkrát," říká Tomáš Čunderle, mluvčí Městské policie Olomouc. Co se týče nejvyšší zjištěné hodnoty alkoholu v dechu, tak tady se pro změnu nenechaly zahanbit dámy. Jejich zástupkyně totiž zvládla nadýchat 4,71 promile! "Jen pro ilustraci, tak včera byly na záchytku převezeny čtyři lidé ve věku 49 – 69 let, s hodnotami od jedné do tří promile alkoholu v dechu," doplnil Tomáš Čunderle.

Městská policie v Olomouci už asi tři roky využívá k odvozu silně opilých lidí upravenou sanitku. Vozit lidi ve výrazně "změněném stavu vědomí" běžným služebním osobním autem totiž bylo náročné i nepraktické. Lůžková úprava v sanitním voze je pro tyto účely vhodnější. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty