Druholigovou Viktorku Žižkov Sigma v domácím poháru porazila, i když zahodila penaltu

Po skvělém začátku přišly neproměněné šance včetně zahozené penalty a posledních dvacet minut bylo utrpením. Přesto Sigma Olomouc slaví postup do osmifinále domácího poháru MOL Cup, když nad Viktorií Žižkov zvítězila na jejím hřišti nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O výhře Olomouce rozhodl v prvním poločase Jan Fortelný.

Jan Fortelný dal jedinou branku Sigmy. Tu vítěznou... | Foto: sigmafotbal.cz

Výhra Hanáků mohla být vyšší, ale Martin Pospíšil neproměnil penaltu, ve stoprocentní šanci pak po změně stran neuspěl Zifčák. Jméno soupeře pro osmifinále se Sigma dozví zítra, kdy se bude hrát zápas mezi Mariánskými Lázněmi a Plzní.

Sigma přijela na Žižkov bez řady hráčů, ale přesto se hned od začátku snažila plnit roli favorita. Hned po dvou minutách se do vápna vřítil Zorvan, ovšem ztroskotal se svým pokusem na brankáři Kotkovi. V 11. minutě pomohla domácím tyč, na kterou zvenku zaťukala Zifčákova tečovaná střela.

Skóre se měnilo až ve 24. minutě. Radim Breite ve středu hřiště vybojoval míč, skvěle vysunul Jana Fortelného a ten zakončil levačkou nechytatelně pod břevno – 1:0 pro Sigmu.

Domácí ale nebyli zcela neškodní. Už před gólem střílel nad branku Muleme a stejný hráč nebyl daleko od vyrovnání hned minutu po olomoucké brance, když se rybičkou položil do centru Costy. Naštěstí pro Hanáky balon skončil vedle Macíkovy brány.

Sigma mohla pojistit náskok před poločasem. Po centru Fortelného zahrál rukou Kozojed a kopala se penalta. Brankář Kotek ji ovšem Martinu Pospíšilovi zlikvidoval. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Olomouc.

Dvě slepené šance si Sigma vytvořila v 56. a 59. minutě. Nejdřív vystihl žižkovskou rozehrávku Dele a poslal do šance Pavla Zifčáka. Ten však tváří v tvář gólamanovi Kotkovi neuspěl. Zčásti i kvůli ostrému skluzu domácího obránce. Ve druhé příležitosti se Kotek opět vyznamenal a to po tvrdé ráně Jana Fortelného zhruba z dvaceti metrů.

Velké štěstí měli Hanáci v 69. minutě. Po chybě obrany šel na Macíka sám Sodoma, místo střely ještě volil přihrávku do tutovky Řezáčovi, který ovšem naprosto prázdnou branku z pár kroků minul.

Žižkov v závěru vrhl všechny síly do útoku a v 89. minutě zatrnulo Sigmě ještě jednou. Kluzký míč po centru vypadl Macíkovi z rukavic a Batiojovu střelu srazili obránci na roh. Po něm přišel další závar, kdy střelu blokoval Vít Beneš.

Sigma těsné vedení udržela a postoupila do osmifinále MOL Cupu. V něm se utká s vítězem čtvrtečního duelu mezi Viktorií Mariánské Lázně a Viktorií Plzeň. Hanáci však mají jistotu, že osmifinálový zápas budou hrát na Andrově stadionu. Úředním termínem je 1. listopad.

FK Viktoria Žižkov – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

  • Branka: 24. Jan Fortelný.
  • Rozhodčí: Petřík – Matoušek, Šimáček. ŽK: Zifčák, Dele, Langer. Diváci: 1310.
  • Žižkov: Kotek – Řezáč (76. Sixta), Richter, Kozojed (46. Sodoma), Klusák – Hönig (90.+1 Voltr), Jirásek (76. Finěk) – Prošek, Costa, Muleme – Batioja. Trenér: Michal Horňák.
  • Sigma: Macík – Chvátal, Beneš, Pokorný, Vraštil – Breite (62. Ventúra), Pospíšil (90.+1 Matys) – Dele (62. Navrátil), Zorvan, Fortelný (80. Langer) – Zifčák (90.+1 Fiala). Trenér: Václav Jílek.

Zdroj a foto: sigmafotbal.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty