Dlouhá ulice je už zase průjezdná. Poslední letošní městská investice do silnic tak skončila

Poslední velká uzavírka letošního roku, při které byla opravena některá městská komunikace, skončila. První etapa opravy Dlouhé ulice na Lazcích je hotová. V uplynulých sedmi týdnech zde stavební firma opravila 340 metrů dlouhý úsek komunikace od křižovatky s Lazeckou ulicí po stezku pro chodce vedoucí k lávce přes Mlýnský potok k Bořivojově ulici.

Foto: Jana Doleželová, olomouc.eu

V opravené části Dlouhé ulice je nyní nový asfaltový kryt vozovky včetně nových obrub, tři upravené nasvětlené přechody, opravený chodník i veřejné osvětlení. Průchozí je opět i letos opravená lávka směrem do Vlkovy ulice, která byla uzavřena kvůli stavebnímu ruchu v Dlouhé ulici.  

„Dlouhá ulice je opravdu hodně frekventovaná. Lazce jsou lidnaté sídliště s velkou školou, proto byly důležitou součástí opravy zejména tři nově upravené a nasvětlené přechody – u křižovatky s Lazeckou, u Jiříčkovy ulice a u Vlkovy. S další etapou opravy zahrnující úsek až po křižovatku s ulicí Dobrovského chceme pokračovat v příštím roce,“ řekla náměstkyně primátora města Olomouce Miroslava Ferancová.

V opraveném úseku byly také kompletně vyměněny čtyři sloupy veřejného osvětlení, u dalších osmi sloupů se měnila pouze svítidla. Současně se oprava týkala i tři metry širokého chodníku, a to v části od Zamykalovy ulice po stezku pro chodce vedoucí k lávce přes Mlýnský potok k Bořivojově ulici. Chodník nyní po reknstrukci nově slouží jako smíšená stezka pro chodce a cyklisty.

Náklady na I. etapu opravy Dlouhé ulice byly necelých 8 milionů korun.

Konec této investiční akce neznamená konec všech rekonstrukcí a uzavírek v Olomouci. Byla to ale poslední stavba na městské komunikaci a za peníze města. Nadále pokračuje například oprava Foerstrovy, Pražské a Albertovy ulice a také výstavba železničního nadjezdu v Holici. 

Zdroj: olomouc.eu

Foto: Jana Doleželová, olomouc.eu



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty