Pevnost poznání zve zvídavé děti do vědeckých kroužků

Sní vaše dítě o tom, že se jednou stane vědcem nebo ho spíš baví vyrábět nejrůznější „zlepšovátka“, skládat stavebnice nebo snad roboty? Toulají se vaše ratolesti v myšlenkách vesmírem, rádi si povídají o planetách nebo je ještě raději malují? Anebo je baví historie a zajímá je, co se dělo v minulosti? Pokud ano, udělejte jim radost a přihlaste je do vědeckých kroužků Pevnosti poznání Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého.

Kroužky v Pevnosti poznání jsou pro děti jedinečnou příležitostí bádat, objevovat svět nebo třeba i daleký vesmír. Foto: pp

V nabídce science centra na 2. pololetí 2023/2024 je deset tematických kroužků. Děti se podívají se do přírodovědné laboratoře, kde vyzkouší jednoduché pokusy a zábavnou formou objeví principy přírodních dějů. Kromě chemických pokusů poznají také technologické novinky a navštíví mimo jiné moderní učebnu v centru Envelopa Hub, kde se blíže seznámí například s 3D tiskem.

Děti objeví kouzlo

„Naše kroužky jsou pro děti jedinečnou příležitostí bádat, objevovat svět kolem nás nebo třeba daleký vesmír v planetáriu. To vše hravou, kreativní formou a za pomoci moderních technologií. Děti objeví kouzlo přírodních věd a zároveň rozvinou svoji kreativitu. V bohaté nabídce máme různě zaměřené kroužky pro věkové skupiny od 5 let po 8. třídu ZŠ. Nově využíváme i učebnu UP_Lab, která nám poskytuje nové technické možnosti,“ řekla Klára Češíková, koordinátorka kroužků v Pevnosti poznání.

Registrace bude spuštěna 10. ledna 2024 v 9:00 na webových stránkách Pevnosti poznání. Děti čeká celkem 14 lekcí v týdnu od 13. února do konce května 2024.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty