Osmnáct let hrál za Sigmu, teď už má sešívaný dres. Ondřej Zmrzlý přestoupil, kdo ho nahradí?

Ondřej Zmrzlý je oficiálně hráčem pražské Slavie. Olomoucký odchovanec odehrál za Sigmu 128 ligových zápasů, dostal se i do reprezentace. Sigma by za něj měla od Slavie inkasovat téměř 25 milionů korun a alespoň na rok talentovaného ofenzivního gambijského fotbalistu Ebrimu Singhateha.

Obránce Ondřej Zmrzlý opouští po letech Sigmu | Foto: sigmafotbal.cz

„Ondra Zmrzlý udělal v poslední době pokrok. Ustálil své výkony a potvrdil to na podzim i čísly. Je logické, že chce udělat další krok ve své kariéře a zkusit se posunout výš. V tom hráčům nechceme bránit, pokud je případná nabídka výhodná i pro klub. Stanovili jsme si jasné podmínky, které Slavia splnila, takže jsme se nakonec dohodli. Ondrovi přejeme v další kariéře hodně štěstí,“ řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Až ovšem v pondělí dopoledne vyrazí áčko Sigmy na první letošní soustředění na Maltě, budou na palubě také dva nováčci. Povolení připravovat se s Hanáky dostali Ebrima Singhateh a Jakub Elbel.

Dvacetiletý ofenzivní univerzál Ebrima Singhateh hrál na podzim ve Vlašimi, ale patří pražské Slavii. Do Sigmy by měl přijít na roční hostování. Oba kluby momentálně finišují s administrativními záležitostmi. „Je to mladý hráč, který by měl rozšířit naše možnosti v útočné fázi, ať už na křídle nebo přímo na hrotu,“ uvedl sportovní manažer Ladislav Minář na adresu gambijského fotbalisty, který na podzim ve FORTUNA NÁRODNÍ LIZE nastřílel ve 14 zápasech 8 branek.

K olomoucké výpravě se v pondělí připojí také třiadvacetiletý levý obránce Jakub Elbel, který dosud hrál za Prostějov. Také on má zatím povolení k zahájení přípravy v Sigmě a jeho příchod se dotahuje. Opačným směrem by měl zamířit Jakub Matoušek.

„Vzhledem k odchodu Ondřeje Zmrzlého jsme chtěli mít zdvojený post na levé straně hřiště. Jakub může hrát klasického levého obránce či halfbeka a mohl by vytvořit dvojici s Jirkou Slámou. Je to hráč, kterého jsme delší dobu sledovali. Má dobrou figuru i levou nohu. Teď bude na něm, jak se prosadí v ligové konkurenci,“ řekl Ladislav Minář.

Hanáci na Maltě v rámci Tipsport Malta Cupu odehrají tři zápasy proti slovenskému Spartaku Trnava (středa 10. 1., 20.00), Hradci Králové (sobota 13. 1., 14.00) a rakouské Austrii Vídeň (pondělí 15. 1., 16.00). Všechny zápasy bude vysílat TV Tipsport, první a třetí duel přinese v přímém přenosu také stanice ČT Sport.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty