Mohelnická HELLA oslavila 30 let

Od otevření nového závodu na výrobu osvětlovací techniky mezinárodního dodavatele automobilového průmyslu HELLA v Mohelnici uplynulo už 30 let. Za dobu své existence se společnost vyprofilovala mezi světové lídry ve svém oboru a dnes výrobky z Mohelnice najdete ve většině vozidel předních světových značek. Zároveň je mohelnický závod s ohledem na počet zaměstnanců největší v rámci celého koncernu, který má pobočky na několika kontinentech.

Mohelnická HELLA patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v kraji. Už třicet let. Foto: rej

"V současné době není HELLA v Mohelnici pouze výrobním závodem, ale také technickým centrem se širokým spektrem specialistů a odborníků věnujících se vývoji světelné techniky pro automobilový průmysl. Společně s výrobou, technickým centrem a potřebnými podpůrnými odděleními v naší společnosti pracuje více než 3300 zaměstnanců,“ říká Petr Novotný, generální ředitel společnosti HELLA v ČR.

Na osvětlení vozidel HELLA vyrostla. Toto téma je proto se značkou úzce spjato. Sortiment výrobků je široký – od světlometů a zadních skupinových svítilen přes elektroniku pro automobilový průmysl. „Důraz v současnosti klademe především na vývoj funkcí a technologií budoucnosti, které zákazníkům přinášejí nejen užitek, ale i zážitek – např. světelné asistenční systémy řidiče a styling,“ vysvětluje generální ředitel Novotný.

Důležitou součástí společnosti je i mohelnická divize vývoje a výroby vlastních automatizovaných linek a strojních zařízení (tzv. VMK), která špičkovou techniku pro výrobu světel dodává kromě vlastní továrny i do poboček HELLA po celé Evropě. Jedná se o jedinečné odvětví výroby v regionu.


HELLA je největším zaměstnavatelem na Šumpersku i v Olomouckém kraji, kromě domovské základny má svoje pobočky také v Olomouci, Lošticích a Ostravě. Společnost úzce spolupracuje se středními technickými a průmyslovými školami v regionu a vysokými školami (VŠB TU Ostrava, UP Olomouc, VUT Brno), kde učí její zaměstnanci a má zde některé semináře a předměty zaměřené přímo na osvětlovací automobilovou techniku a související obory.

HELLA sází na dlouhodobou udržitelnost podnikání a šetrně zachází se zdroji energií. Konkrétním příkladem může být, že v oblasti ochrany životního prostředí si společnost stanovila za cíl být v příštích letech CO2 neutrální firmou a v Mohelnici vyměnit veškerou spotřebu plynu za energii z tepelných čerpadel.

HELLA podporuje místní komunity, společenské akce či charitativní organizace – např. hudební festival Fingers Up Mohelnice, gastro festival Jídlo na ulici v Zábřehu nebo projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška. Při posledním Nočním běhu pro Světlušku v Olomouci se zapojilo do akce přes 200 zaměstnanců firmy.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty