Američané prý stojí o Sigmu Olomouc. Na Moravě už koupili lídra druhé ligy z Vyškova

Dlouhodobé hledání strategického partnera pro olomouckou fotbalovou Sigmu se možná přiblížilo do finále. Podle informací, které jako první uveřejnil deník Sport a které naše zdroje potvrzují, je ve hře vážný zájemce, americká společnost Blue Crow Sports. V tuzemsku už krátce vlastní vyškovský fotbalový klub, který aktuálně vede druhou nejvyšší českou soutěž.

Ilustrační foto: sigmafotbal.cz

Do Olomouce jezdí v poslední době jednat výkonný ředitel společnosti Blue Crow Sports Group Jeff Luhnow. Jím zastoupená společnost má vážný zájem o většinový podíl v Sigmě.

Skupina Blue Cow Sports Group dnes vlastní například kluby Cancún FC v Mexiku, CD Leganés ve Španělsku, Dubai Elite Falcon FC ve Spojených arabských emirátech a již zmíněný MFK Vyškov. S ohledem na to, že se jedná o mladou firmu, tvořenou sportovními manažery a investory, mohla by tím Sigma do budoucna získat finanční zázemí, stabilitu a spolupráci s dalšími kluby z portfolila společnosti. Ve Vyškově, kde vlastnila nejprve 50 a nyní 99 procent akcií, toto už funguje. 

Na Hané zatím rozhodnutí o kontraktu nepadlo a podle našich zdrojů není jasné ani to, kdy by měla jednání skončit, ani který výsledek jednání je pravděpodobnější. "„Evidujeme, že jedna zahraniční společnost má zájem o vstup do našeho klubu, žádná konkrétní jednání ale zatím neproběhla. Zatím k tomu nejde více říct. Jednání proběhnou v brzké době,“ okomentoval situaci na středeční tiskové konferenci sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář. 

Tradiční olomoucký fotbalový klub Sigma Olomouc a.s. je dosud většinově vlastněn zapsaným spolkem SK Olomouc Sigma MŽ, kterému patří 77 procent akcií, třiadvacet procent patří městu. To je ale mimo jiné vlastníkem Androva stadionu, který postupně splácí klubu.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty