Univerzitní Olomouc získá novou kvalitu - moderní studentské koleje podle britského vzoru

Mají ambici zlepšit zvuk univerzitní Olomouce. V sousedství sportovního areálu Sokol, nedaleko hlavního kampusu Univerzity Palackého a současně na dosah historického centra Olomouce a městských parků vzniknou moderní studentské koleje dle návrhu studia Perspektiv. Za záměrem stojí skupina Redstone, která se inspirovala ubytovacími zařízeními pro studenty v Británii v Oxfordu a Cambridge či v některých německých kampusech.

Zdroj: REDSTONE

Budoucím obyvatelům nabídne bydlení v klidném prostředí plném zeleně s průchozím vnitroblokem a kapacitním podzemním parkovištěm, v parteru budov se počítá s veškerými potřebnými službami jako jsou studovny, knihovna, komunitní a kulturní prostory či fitness. Projekt posílí prestiž Olomouce coby univerzitního města.

„Univerzita Palackého patří mezi 3 nejprestižnější české univerzity a mezi 1000 nejlepších na světě. Působí zde řada renomovaných vědců a excelentních studentů z ČR i ze zahraničí, pro které je důležité, aby ve městě nalezli kvalitní zázemí pro ubytování. Ročně se v Olomouci zrealizuje velké množství mezinárodních výměnných pobytů v rámci programu Erasmus a různých vědeckých stáží. Proto si myslíme, že náš projekt studentských kolejí jde naproti poptávce, neboť nabídne kvalitní bydlení v perfektní lokalitě s širokým množstvím využití a služeb. Navýšení kapacit studentských pokojů je logickým krokem, který reaguje na omezenou nabídku,“ říká mluvčí skupiny Redstone Petr Hlávka.

„V návrhu budov jsme kladli důraz na propojení moderní architektury s místní historií prostřednictvím prvků barokní fortifikace v areálu. Dynamiku budovám dodávají prostorné balkóny, které přirozeně propojují interiér s exteriérem a nabízí obyvatelům zvýšený komfort. Cihelný obklad podtrhuje nejen autenticitu budov, ale také osobitost a charakter,“ popisuje architekt Ján Antal ze studia Perspektiv.

Olomouc tak v této lokalitě získá otevřené prostupné území s moderní architekturou, které přirozeně naváže na městský bulvár směrem k hlavnímu nádraží. Developer v poslední době dolaďoval technické parametry projektu, v nejbližších měsících se bude projednávat projektová dokumentace.

V současnosti tato proluka ožívá jen díky občasným návštěvám cirkusu | Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty