O novou halu s ledovou plochou má zájem už pouze jedna firma. Strabag svou nabídku stáhl

Dvě firmy daly v termínu radnici vědět, že mají zájem zapojit se do předběžných tržních konzultací ve věci nového nebo staronového zimního stadionu. Jedna z nich tento týden stáhla svou nabídku a o projekt už nemá zájem.

Zdroj vizualizace: Redstone

Dva velcí hráči se měli ucházet o jednu z největších investic do sportovní infrastruktury v historii Olomouce. Skupina Redstone a nadnárodní společnost Strabag zhruba před měsícem potvrdily zájem účastnit se tržních konzultací. Strabag ovšem nyní, po zjištění bližších podrobností, z celého procesu odstupuje. 

"Na základě podkladů, které jsme obdrželi v rámci předběžných tržních konzultací, jsme město informovali, že jako vlastní investici, což je v toto případě podmínkou, projekt realizovat neplánujeme," uvedla tisková mluvčí Strabagu Edita Novotná. Společnost podle ní nemá za podmínky vlastní investice zájem ani o druhou variantu, tedy rekonstrukci staré plecharény. 

Předběžné tržní konzultace vedou zástupci města za pomoci poradenské společnosti MT Legal a externích ekonomických poradců se zkušenostmi v oblasti výstavby rozsáhlých projektů ze společnosti Newton Business Development. Smyslem tržních konzultací je najít optimální variantu budoucnosti olomoucké haly pro zimní sporty.

Jediným uchazečem tak teď je skupina Redstone, která chce vlastními silami vybudovat multifunkční halu ve Velkomoravské ulici. Její podoba je zatím nejistá, firma sice už před delší dobou časem zveřejnila první vizualizace, nyní ale jedná s několika špičkovými architekty o možných dalších podobách haly.   



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty