Smutný den pro Olomouc: zemřel Kamil Andree, právník, aktivista a skvělý člověk

V noci na středu 20. března ztratila Olomouc významnou součást občanské společnosti a dobrého člověka. Zemřel Kamil Andree, profesí právník, jinak aktivista v dobrém smyslu slova, iniciátor společenských akcí i pozorný glosátor veřejného dění.

Kamil Andree

S Kamilem Andree se Olomoučané mohli setkávat jak v jím založené advokátní kanceláři, tak i při řadě společenských aktivit. Jako jeden z klíčových členů spolku Hanácká hratva organizoval mnoho let například tradiční Olomoucký špacír, akci přátel literárního díla Jaroslava Haška, patřil k čelným aktérům a propagátorům olomouckých Námořnických plesů, v době po zahájení války na Ukrajině zorganizoval výrobu trik a sbírku ve prospěch napadené země, potkat jste ho mohli i na koncertě kapely, kterou založil s přáteli. Intenzivně se zajímal o veřejné dění, které také v několika regionálních médiích pravidelně komentoval. Kandidoval do olomouckého zastupitelstva za KDU-ČSL. Nabízel lidem i odborné poradenství, bez nároku na honorář psal například seriál příspěvků o insolvenčních řízeních. Byl také nadšeným námořníkem. 

Kamil Andree zemřel po dlouhé těžké nemoci ve věku 52 let. Do konce snášel statečně náročnou léčbu i recidivy onemocnění. Vždy se snažil o úsměv a pozitivní atmosféru. "Netrápit se jen těžkostmi, které nám život a svět v bohaté míře nadělují, ale najít si i odlehčení a legraci, která do značné míry osvobozuje," vysvětloval ještě před pár týdny v glose pro Hanácký Večerník, proč s přáteli pořádají zrovna v Olomouci Námořnické plesy a proč mají v Olomouci Hanáckou námořní akademii. Letošního Námořnického plesu se už Kamil bohužel nezúčastní.

Kamil Andree na snímku z archivu kapely Pokus Band / FB Pokus Band




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty