Iva Janžurová hraje bývalou olomouckou herečku. V komedii Šnajdr se představí i další hvězdy

Až do 15. srpna probíhá v Olomouci natáčení nového filmu Miroslava Krobota Šnajdr. V hravé komedii plné nečekaných situací a zvratů se mohou diváci těšit v hlavních rolích na Pavla Šimčíka, herce Dejvického divadla, a na Ivu Janžurovou, která letos v plné tvůrčí síle oslavila osmdesátiny. Ve hvězdném obsazení dále uvidí například Kláru Melíškovou, Miroslava Krobota, Ivu Pazderkovou nebo Jenovéfu Bokovou. Scénář je opět společným dílem Miroslava Krobota a Lubomíra Smékala. Premiéra filmu je plánovaná na jaro 2022.

Iva Janžurová a Pavel Šimčík / Foto: Evolution Films

Film nese jméno hlavní postavy – pražského herce Pavla Šnajdra (Pavel Šimčík), který přijíždí do Olomouce. Dostal lákavou nabídku režírovat improvizační divadelní představení v kulturním klubu.

Účinkovat bude také jeho babička (Iva Janžurová - na snímku vlevo / Foto: Evolution Film), bývalá herečka olomouckého divadla. Pavla angažoval ředitel klubu Grunt (Miroslav Krobot), politik, který divadlu nerozumí. A Pavel mu od začátku není sympatický. Pavlovi v Praze krachuje manželství, v Olomouci potkává mladou Mikinu (Iva Pazderková), která rozváží obědy a pečuje o staré lidi, včetně Pavlovy babičky. Mikinu ovšem miluje údržbář Roman (Roman Vencl), který se snaží Pavla zastrašit. Jak dopadne slavnostní premiéra před hejtmanem a vyprodaným sálem, když babička cítí potřebu se vyzpovídat před smrtí a do Olomouce míří Pavlova manželka (Klára Melíšková) se svým novým milencem?

Dále se mohou diváci těšit na Jenovéfu Bokovou coby Gruntovu koketní sekretářku a Jakuba Žáčka jako psychologa, který má Šnajdrovi zachránit manželství. V dalších výrazných rolích se představí i šéf činohry Moravského divadla Olomouc Roman Vencl jako údržbář Roman a herečka téhož divadla Ivana Plíhalová jako Gruntova žena, která je velkou Šnajdrovou fanynkou. Krobotův film ponese i výrazný rukopis oceňovaného slovenského kameramana Martina Štrby a polského střihače Jarosława Kamińského, do jehož filmografie patří takové filmy, jako Oscarem oceněný film Ida nebo v Cannes oceněná Studená válka.

Hlavním dějištěm filmu je olomoucký S klub, kde se také má odehrát očekáváná premiéra Šnajdrova představení. S filmaři se ale během natáčení můžeme potkat například na Hlavním nádraží, v kostele Panny Marie Sněžné, ZOO nebo Bezručových sadech. Olomouc si Miroslav Krobot jako dějiště filmu nevybral poprvé. „Olomouc je mi jednak blízká, ale hlavně je fotogenická a našemu filmu vyhovuje svou atmosférou. Samozřejmě je pro nás velmi důležitá náklonnost i podpora města i kraje, které si velmi vážíme,” dodává režisér a spoluautor scénáře Miroslav Krobot.

Pavel Šimčík a Klára Melíšková / Foto: Evolution Films

Iva Pazderková / Foto: Evolution Films

Pavel Šimčík na hlavním nádraží v Olomouci / Foto: Evolution Films



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty