Vážné nehody s tragickými následky přibývají. Za poslední dva dny zemřeli dva řidiči

Tři vážné dopravní nehody, z toho dvě s tragickým koncem, se odehrály za poslední dva dny v Olomouckém kraji. Nehody s úmrtím řidiče se odehrály u Seloutek a v České vsi. Další vážnou dopravní nehodu pak řešili zábřežští hasiči mezi Lošticemi a Mohelnicí. Museli vyprostit zraněného zaklíněného řidiče z nabouraného auta.

Poslední dopravní nehody měly vážné následky. / Foto: HZS Olomouckého kraje

"Bohužel jsme zasahovali v kraji také u dvou dopravních nehod s tragickým koncem," uvedla mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. Ve středu brzy ráno vyjížděli prostějovští hasiči k dopravní nehodě dodávky nedaleko obce Seloutky na Prostějovsku, kde vozidlo narazilo do stromu a řidič na místě svým zraněním podlehnul.

V úterý odpoledne jeseničtí hasiči řešili tragickou dopravní nehodu v České Vsi, kde se střetl kamion s osobním vozidlem a i přes veškerou snahu záchranářů řidič osobního automobilu střet nepřežil (foto vlevo).

"U obou tragických událostí jsme protipožárně zabezpečili místo nehody, poskytli jsme součinnost PČR, následně jsme asistovali odtahové službě a postarali jsme se také o úklid vozovky. V České Vsi byl na místo povolán člen posttraumatického intervenčního týmu k poskytnutí psychologické pomoci účastníkům nehody," popsala Lucie Balážová.

Poslední vážná nehoda se ve středu odehrála nedaleko Loštic a Mohelnice. Po střetu nákladního a osobního vozidla zůstala v menším voze zaklíněna jedna zraněná osoba, kterou hasiči vyprostili na páteřní desce z automobilu ven. Využili hydraulický rozpínák, jímž odblokovali zdemolované dveře. Řidiče poté předali do péče posádce letecké záchranné služby a asistovali při jeho transportu do vrtulníku. Zraněn byl také řidič kamionu, o kterého se rovněž postarali záchranáři. Hasiči zajistili místo nehody proti vzniku požáru, sorbentem odstranili uniklé provozní kapaliny a asistovali při odtahu vozidel. Doprava byla na místě řízena kyvadlově.

Poslední dopravní nehody měly vážné následky. / Foto: HZS Olomouckého kraje

Poslední dopravní nehody měly vážné následky. / Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty