Příští týden se hlavní město Visegrádské čtyřky přesune do Olomouce!

Setkání partnerských měst a obcí V4 se odehraje v Olomouci ve dnech 8. a 9. září 2021. Olomouc bude po tyto dva dny hostit velvyslance, představitele čtyřiadvaceti samospráv měst zemí V4 a další významné hosty. Setkání bylo původně plánováno na minulý rok, ale pandemie jeho termín odsunula.

Olomouc chce být významným konferenčním městem / Ilustrační foto: Jan Andreáš

Hlavní program mezinárodního setkání je připraven na čtvrtek 9 září. V budově konviktu v Univerzitní ulici se uskuteční konference, věnovaná především uplatňování principů Smart City v praxi konkrétních měst a obcí. Přednášky na konferenci budou simultánně tlumočeny do angličtiny, polštiny a maďarštiny. Umělecké centrum Univerzity Palackého v konviktu současně nabídne prostory pro důstojnou prezentaci významných olomouckých institucí, jako jsou Moravské divadlo, Muzeum umění, Knihovna města Olomouce nebo Výstaviště Flora.

„Věřím, že konference napomůže k navázání mnoha dalších úspěšných projektů a forem spolupráce, ať už mezi samosprávami nebo konkrétními institucemi. Chceme zahraničním hostům představit Olomouc jako reprezentativní konferenční město,“ uvádí náměstek primátora pro vnější vztahy Karel Konečný.

Cílem nynějšího setkání je výměna zkušeností v dané oblasti a navázání živých kontaktů mezi městy i kulturními, vzdělávacími či turistickými institucemi v rámci středoevropských zemí. Jedním z výstupů má být i online databáze významných kontaktů. „V neposlední řadě chceme touto akcí dát najevo, že naše město je do značné míry přirozeným středem zemí visegrádské čtyřky. A jako taková má Olomouc ambici pořádat i velké mezinárodní konference,“ dodává primátor Olomouce Mirek Žbánek.

Setkání pořádá statutární město Olomouc s podporou Mezinárodního visegrádského fondu. Informace k mezinárodnímu setkání najdete na www.v4olomouc.eu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty