Řeka má duši! Letos pohádkové plavby a jízdy plus dlouhá šňůra koncertů

Po roce je zde znovu jedinečný olomoucký festival ŘEKA MÁ DUŠI. V jeho už šestém ročníku opět zažije veřejnost výjimečné akce, jako například pohádkové plavby lodí či koncerty. Hlavní část programu je zaměřená na rodiny s dětmi, na své si přijdou i ostatní věkové kategorie díky letošní novince Olodvorku na Dolním náměstí.

Část festivalu Řeka má duši se odehraje na řece, část v prostorách Olodvorku

Organizátoři, Plavby Olomouc, propojí v rámci festivalu všechny své služby. Jedná se o kulturní prostor na Dolním náměstí, OLODVOREK, přístaviště a pojízdné vozítko pro dvanáct lidí, OLOŠLAP.

„Letošní rok jsme otevřeli OLODVOREK, kde téměř každý den nabízíme kolemjdoucím i stálým příznivcům kulturní program. Přišlo nám proto logické umístit do tohoto prostředí tentokrát i centrum festivalového dění. Ale jak i sám název Řeka má duši napovídá, vodní hladinu neopouštíme,“ uvádí organizátor Šimon Pelikán. Festival si pro rodiny s dětmi připravil pohádkové plavby na lodích Kodulka a Marie Terezie, jejich suchozemskou obdobou budou pohádkové jízdy na OLOŠLAPU. 


Program festivalu vypukne v pátek ve 20:00 hod. na OLODVORKU promítáním kultovního filmu podle předlohy Jaroslava Foglara Záhada hlavolamu. „Věřím, že tento snímek potěší malého i velkého diváka, nejen kvůli skvělému scénáři, ale i proto, že se částečně natáčel právě v Olomouci. Na podobném místě, jako je náš vnitroblok,“ dodává s úsměvem Šimon Pelikán. Vstup na promítání bude zdarma.

Na sobotu chystá festival od 10:00 hod. pohádkové plavby v přístavišti, před OLODVORKEM bude možné nastoupit pro změnu na pohádkové jízdy na OLOŠLAPU. Průvodcem pohádkového světa se stane rodina Všeználků, která během jízd i plaveb odpoví na nejrůznější otázky. Třeba jestli může téct voda do kopce, nebo proč na náměstí z jednoho z domů vystupuje trup koně. 

V sobotu od 16:00 hod. vypukne na OLODVORKU hlavní kulturní program. Vystoupí několik hudebních skupin a umělců (Eva Hrabalová, Kristýna, Tony Joch a doprovod, My Own Star v akustickém provedení, olomoucká stálice Suger and Spice Holding Company a na závěr Dj Pauser a Jordy). Vstup je opět zdarma, návštěvníci se mohou občerstvit za poslouchu hudby, zatancovat si a potěšit se pohledem na unikátní prostředí OLODVORKU s nejrůznějšími uměleckými předměty.

Akce je realizovaná ve spolupráci s DED Olomouc za podpory statutárního města Olomouc a Olomouckého kraje.

Více informací o festivalu i pohádkových jízdách a plavbách naleznete na stránkách Plaveb Olomouc:

https://www.plavbyolomouc.cz/reka-ma-dusi

REZERVACE NA POHÁDKOVÉ PLAVBY: https://www.plavbyolomouc.cz/rezervace

(cena plavby do 9. září je 200 korun na osobu)

REZERVACE NA POHÁDKOVÉ JÍZDY NA OLOŠLAPU: https://www.oloslap.cz/rezervace-a-cena

(cena jízdy do 9. září je 200 korun na osobu)

KULTURNÍ PROGRAM FESTIVALU NA OLODVORKU

Dolní náměstí 34, Olomouc

pátek 10.9. 20:00 

film Záhada hlavolamů

sobota 11.9. 16:00 - 24:00

- koncertní program

  • 15:00 Eva Hrabalová
  • 17:00 Kristýna (na snímku)
  • 18:00 Tony Joch
  • 19:00 My Own Star
  • 20:00 Sugar and Spice Holding Company
  • 22:00 DJ Pauser a Jordy

„Když jsem stavěl Olodvorek, říkal jsem si: No co, když to nevyjde, bude alespoň na něm fajn festival Řeka má duši 2021. A letos nebude fajn, bude přímo luxusní! Mrkněte na program, na koho se můžete těšit. A moc jim všem děkuji, že mají zájem být toho součástí,“ komentuje novou scénu na Olodvorku její zakladatel Šimon Pelikán.

Festival Řeka má duši je pořádán v rámci Dnů evropského dědictví Olomouc 2021 ve spolupráci se statutárním městem Olomouc a s Olomouckým krajem.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty