Na třídě Svobody se něco děje! Malíř Ozmo ovšem v noci uvíznul na vysokozdvižné plošině

Své umění natrénoval v italských uličkách a také na florentské akademii. Populární italský streetartový umělec Ozmo teď proměňuje boční zeď Moravského divadla Olomouc. Tvoří na ni obrovskou postavu, alegorii dramatického umění. A včera v noci zažil i zajímavé dobrodružství.

Murál vzniká za "dohledu" veřejnosti / Foto: Rej.cz

"Pokazilo se, co se pokazit mohlo," napsali ráno s nadsázkou po náročné noci organizátoři Street Art Festivalu. "V jednu chvíli jsme se radovali, že se konečně posouváme k náčrtu skici a o pár minut později, kolem 11. hodiny večer Ozmo doslova uvíznul 15 metrů vysoko na plošině s pýrázdnou baterkou. Naštěstí pán od plošin byl neuvěřitelně ochotnej a dojel nám zachránit zadnice i o půlnoci, velké dík patří i morální opoře pana vrátného z Moravské divadlo Olomouc. A čas čekáním jsme si krátili filmem Wild style promítaným na budovu divadla. Tenhle mural nás bude stát krev pot a slzy, ale bude stát za to!" 

Murál neboli velká nástěnná malba s motivem dramatického umění z tvůrčí dílny malíře Ozma je součástí Street Art Festivalu a ten je zase součástí letošních Dnů evropského dědictví Olomouc.

„Street Art je v Olomouci v poslední době poměrně živé téma a já jsem velmi ráda, že město díky umění v ulicích stále ožívá. Letos v rámci Dnů evropského dědictví dokonce uvidíme vznik jednoho takového díla doslova v přímém přenosu. Na budově Moravského divadla budeme moci hned od pondělí pozorovat italského umělce Ozma, který přímo před zraky kolemjdoucích bude vytvářet nový mural s divadelní tematikou,“ těší se náměstkyně primátora Markéta Záleská.

"Ozmo vychází z klasické undergroundové komunity graffiti, ale současně je i absolventem Akademie výtvarných umění ve Florencii a je uznáván jako výtvarník také v institucionální rovině," doplňuje Romana Junkerová, organizátorka Street Art Festivalu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty