Jeden z největších odborných veletrhů nabídne v Olomouci práci ve zdravotnictví

Druhý ročník jednoho z největších veletrhů pracovních příležitostí ve zdravotnictví se uskuteční ve středu 10. listopadu 2021 v Clarion Congress Hotelu v Olomouci. Prezentovat se přijede rekordních 40 zdravotnických zařízení z Česka i Slovenska, dohromady zastupujících přes 80 nemocnic. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, talk-show se zaměstnavateli i veletržní tombolu o věcné ceny. Vstup je zdarma.

Veletrh práce ve zdravotnictví se v Olomouci odehraje už podruhé / Foto: olomouckyveletrh.cz

Návštěvníci z řad studentů medicíny, bakalářských i magisterských nelékařských studijních programů nebo zdravotnických VOŠ a SZŠ budou mít možnost udělat si přehled o současné situaci na zdravotnickém trhu práce, zorientovat se ve stovkách nabídek a navázat kontakty s budoucími zaměstnavateli.

Po úspěšném prvním ročníku přichází po krátké pauze letošní druhý ročník Veletrhu práce ve zdravotnictví v Olomouci. Na loňský ročník, který proběhl těsně před pandemií COVID, se přijelo prezentovat více než tři desítky nemocnic a zdravotnických zařízení z Česka i Slovenska a navštívilo ho stovky studentů a absolventů.

Studenti i absolventi si mohou vybírat

Zdravotnická zařízení po celé republice i v zahraničí jsou v situaci, kdy musí přesvědčit uchazeče, aby nastoupili právě k nim. Zaměstnavatelé chtějí zachytit studenty už během studia a nalákat je na svá pracoviště na stáž, odbornou praxi nebo nabídku svých stipendijních programů.

„Před necelým rokem jsme i my, v té době čerství absolventi, byli na rozcestí při výběru budoucího zaměstnavatele. Studentů, kteří každoročně studium ukončí a hledají uplatnění, jsou každý rok tisíce a my jim chceme pomoci s výběrem zaměstnání,“ říká MUDr. Ondřej Česák, organizátor akce.

Bohatý doprovodný program

„Teorie jsme měli ve škole dostatek, absolventům však chybí praktické dovednosti. V dnešní době si studenti chtějí vyzkoušet především něco praktického. Workshopy a doprovodný program se ale nesnažíme směřovat jen čistě chirurgickým směrem, vyzkoušet si u nás můžete intubaci, ultrazvuk a mnoho dalšího,“ doplňuje MUDr. Vladimír Váňa, organizátor akce.

Veletrh bude letos, podobně jako minulý rok, nabízet ve spolupráci se studentskými spolky, Karierním centrem UP a zaměstnavateli bohatý doprovodný program. Návštěvníci si vyzkoušejí chirurgické a laparoskopické šití, artroskopii, ultrazvuk nebo například nácvik intubace. Chybět nebude ani fotografování na životopis nebo zábava ve formě virtuální reality s anatomickými modely.

Desítky nabídek z Česka i Slovenska

Podobně jako loňský ročník, letošní přiláká do Olomouce desítky zaměstnavatelů z Česka a Slovenska. Zaměstnavatelé budou zodpovídat otázky uchazečů, nejen o platu, ale i o pracovních benefitech, velikosti pracovního úvazku či nemocničním kolektivu. V případě lékařů jde i o podmínky specializačního vzdělávání a míra dohledu na pracovišti. Tyto informace hrají klíčovou roli při rozhodování o budoucím zaměstnání a návštěvníci je chtějí najít na jednom místě a mít možnost je porovnat, a to například na olomouckém Veletrhu práce ve zdravotnictví.

Akce proběhne ve středu 10. listopadu 2021 v Clarion Congress Hotelu Olomouc, 10-16 hodin.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty