Zachráněná kabelka a vysvobozená seniorka. Strážníci pomohli dvěma starším dámám

Hned dva případy, ve kterých hrály hlavní roli seniorky, řešili během jednoho dne olomoučtí strážníci. V jednom případě starší dámě zachránili kabelku s doklady a peněženkou, ve druhém případě pomohli ztracené paní.

Ilustrační foto: pixabay.com

Nejprve přijali strážníci v ulici 8. května nález kabelky, která měla patřit starší paní s chodítkem v červené bundě. Nálezce strážníkům řekl, že její majitelka bude nedaleko a ukázal směr, kterým ji viděl odcházet. Hlídka ženu odpovídající popisu našla poblíž místního zdravotnického zařízení. Na dotaz zda jí něco nechybí, žena chvíli přemýšlela a hledala, načež odpověděla, že kabelka. Dotyčná si nalezenou kabelku důkladně zkontrolovala a zjistila s velkou úlevou, že jí v ní nic nechybí.

Druhý případ se opak odehrál v podvečer v ulici Kafkova u nákupního centra OC Haná, kde se dle telefonického oznámení nacházela starší žena, která působila zmateným dojmem. Na místě byla hlídkou kontaktována téměř osmdesátiletá žena, která strážníkům řekla, že byla s dcerou na hřbitově a pak se šla projít a přitom se ztratila. Přes operační středisko se podařilo zjistit, že dcera bydlí kousek od neředínského hřbitova a tak hlídka ztracenou ženu na udanou adresu odvezla a v pořádku ji dceři předala.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty