Kdo se bude starat o olomouckou tržnici? Zeleninové trhy prý ohroženy nejsou

Poslední den v listopadu byl i posledním termínem pro podání přihlášek do koncesního řízení na výběr provozovatele městského tržiště. Pouze jeden uchazeč podal do řízení přihlášku, jím podaný materiál ale vůbec neobsahoval hodnotitelné údaje a tak musel být vyloučen. Vedení města následně řešilo, jak po skončení současné nájemní smlouvy zajistí pokračování pěstitelských zelných trhů. Přechodně převezme tržiště Výstaviště Flora Olomouc. Po uklidnění epidemické situace se bude město otázkou stabilního provozování tržiště dál zabývat.

Tržnice a její pěstitelské trhy budou pokračovat i v dalším roce. / Il.foto: Rej.cz

Jediný účastník koncesního řízení měl sice zájem o provoz tržiště, současně zdůraznil vážný problém, kterým je nejistota a nepředvídatelnost podnikání v tomto oboru v době protiepidemických opatření. Jeho nabídka neobsahovala žádnou z požadovaných náležitostí, které by mohla hodnotící komise objektivně vyhodnotit. Zájemce sice složil i finanční jistinu, tu nicméně složila jiná firma, než která se o koncesi na provoz tržnice ucházela. Hodnotící komise proto doporučila radě města vyloučit účastníka z koncesního řízení a celé řízení zrušit.

Současná nájemní smlouva končí v lednu. Oblíbené pěstitelské trhy ale budou pokračovat dál! Od 1. února 2022 by provoz tržiště i zelných trhů zajišťovalo Výstaviště Flora Olomouc. „Jsme připraveni převzít a provozovat areál městské tržnice i zachovat služby, na které byli návštěvníci tržiště dosud zvyklí. Případný rozvoj a obnovu jsme pak připraveni realizovat v intencích navrženého postupu rady města,“ reagovala Eva Fuglíčková, ředitelka výstaviště.

Město by během roku 2022 investovalo do zvelebení lokality. Toto přechodné opatření zajistí pokračování tradice trhů i nezbytné investice do rozvoje lokality po dobu, kdy je situace vinou nestability při pandemii onemocnění covid-19 nepříznivá k podnikání v daném oboru. Pak bude město další pofobu provozování tržiště znovu řešit. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty