Po šílené honičce museli policisté střílet, protože řidič se je snažil přejet!

O šedesát kilometrů porušil povolenou rychlost řidič BMW, který jel v pondělí po dálnici z Vyškova na Olomouc. Policisté ho proto služebním vozidlem za použití potřebných signálů předjeli a navigovali ke sjezdu z dálnice. Řidič je zprvu následoval, avšak těsně před exitem náhle změnil rychlost a směr jízdy a hlídce začal ujíždět na Olomouc. Následovala dlouhá a složitá honička, zakončená střelbou!

Bavorák nakonec zapadl do bahna na poli. | Foto: Policie ČR

Do pronásledování vozidla se k prostějovským policistům připojila i hlídka dopravního inspektorátu Olomouc. Ujíždějící automobil opustil dálnici na sjezdu u Hněvotína. Policisté auto pronásledovali přes několik vesnic až do Grygova. Zde se otočil a jel zpět na Blatec. Pronásledující policisté mu však v obou směrech zatarasili silnici, a proto sjel na polní cestu směrem k Holickým loukám. V tuto chvíli se do akce zapojili ještě další policejní hlídky. Z důvodu rozbahněného terénu se policisté vydali za pronásledovaným, již stojícím, vozem pěšky.

Jakmile se k němu začali přibližovat, muž se měl proti nim s vozidlem rozjet a policisté museli, z důvodu zabránění střetu, uskočit do boku. Poté měl řidič zastavit a začít couvat směrem k dalšímu policistovi, který zabránil nárazu jedině díky tomu, že rychle uskočil. Zasahující policisté využili svého oprávnění a na vozidlo několikrát vystřelili. Auto i přes střelbu ještě zvládlo ujet několik metrů, nakonec však uvízlo v bahnitém terénu. Muže po vystoupení z vozidla policisté zadrželi a spoutali. Na místě odmítl jak dechovou zkoušku, tak i orientační vyšetření na drogy. Podle zjištění se jednalo o auto, které byl muž oprávněn užívat.

V úterý si 43letý muž z Brněnska od olomouckých kriminalistů vyslechl obvinění ze zločinu násilí proti úřední osobě. Zároveň dali kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V současné době je obviněný umístěn v policejní cele a čeká na rozhodnutí soudu. Mimo postihu za dopravní přestupky, tak muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí za výše zmíněný zločin v krajním případě až šest let za mřížemi.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty