Koláče z Bali a pivo z Indonésie. Lákavá exotická kuchyně ve Ztracené ulici

Balikejk? Není to přezdívka, zaklínadlo ani cizokrajná rostlina. Je to prostě koláč neboli cake z Bali, krásného exotického ostrova. „Roky jsem pro ten koláč jezdila k Indomaretu a když mi to okolnosti teď nedovolují, rozhodla jsem se na něj jezdit do Ztracené,“ vzkazuje na facebooku zakladatelka bistra Balikejk Lenka Srncová. Mladá žena, která strávila část života na Bali, teď otevřela ve Ztracené ulici podnik, zaměřený na indonéskou kuchyni.

Foto: Balikejk

Canggu, Brawa, Balangan, Uluwatu. Názvy koláčů jsou podle oblíbených míst šéfky podniku na Bali. „Například tenhle se jmenuje Brawa, to je můj homespot a každodenní serfovačka... Příchuť Lotus pomazánky je boží sama o sobě a k tomu jsou v něm drcené Lotus sušenky, kešu oříšky, banán a karamelové salko,“ popisuje Lenka Srncová na facebooku jeden z balijských koláčů.

Kromě uvedených ingrediencí můžete v jiných variacích najít kešu oříšky, čokoládu, mandle, kokos nebo bílou proteinellu. Chutnají moc dobře. Vzdáleně připomínají naše palačinky, ale kombinace chutí jsou neobvyklé a jedinečné. 

Kromě koláčů z Bali tady mají například i zapečenou rýži či nudle se zeleninou Nasi Goreng a Mie Goreng nebo pravé indonéské pivo Bintang, nas ostrově Bali prý úplně nejoblíbenější... :-)

K nepálským, indickým, kurdským tureckým, čínským nebo vietnamským specialitám tak v Olomouci přibyla i příchuť exotické Indonésie. Najdete ho při cestě z Denisovy ulice do Ztracené hned na začátku ulice.

Foto: Balikejk a Rej.cz






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty