Canggu, Brawa, Balangan, Uluwatu. Názvy koláčů jsou podle oblíbených míst šéfky podniku na Bali. „Například tenhle se jmenuje Brawa, to je můj homespot a každodenní serfovačka... Příchuť Lotus pomazánky je boží sama o sobě a k tomu jsou v něm drcené Lotus sušenky, kešu oříšky, banán a karamelové salko,“ popisuje Lenka Srncová na facebooku jeden z balijských koláčů.
Kromě uvedených ingrediencí můžete v jiných variacích najít kešu oříšky, čokoládu, mandle, kokos nebo bílou proteinellu. Chutnají moc dobře. Vzdáleně připomínají naše palačinky, ale kombinace chutí jsou neobvyklé a jedinečné.
Kromě koláčů z Bali tady mají například i zapečenou rýži či nudle se zeleninou Nasi Goreng a Mie Goreng nebo pravé indonéské pivo Bintang, nas ostrově Bali prý úplně nejoblíbenější... :-)
K nepálským, indickým, kurdským tureckým, čínským nebo vietnamským specialitám tak v Olomouci přibyla i příchuť exotické Indonésie. Najdete ho při cestě z Denisovy ulice do Ztracené hned na začátku ulice.
Foto: Balikejk a Rej.cz