Silvestrovské požáry doplnily transporty pacientů i pasažér, který nechtěl opustit vlak

Tradičně spoustu práce měli profesionální i dobrovolní hasiči během poslední noci starého a první noci nového roku. Mezi výjezdy a klasickými zásahy byl i jeden neobvyklý, a to zásah ve vlaku na nádraží v Přerově.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Profesionální i dobrovolné jednotky zasahovali u 31 událostí. První výjezd roku 2022 byl po oznámení na linku 112 už v 00:08, jednalo se o požár papírových krabic od zábavní pyrotechniky.

Ve většině případů se jednalo o zahoření kontejnerů či popelnic. Výjimkou ani na Silvestra nebyla technická pomoc například u spadeného stromu či otevření zabouchnutého bytu v součinnosti s Policií CŘ. Za zmínku stojí zahoření pergoly krátce před 23. hodinou v obci Doloplazy anebo zahoření zásuvky v Olomouci v místní části Neředín.

V ostatních případech požárů z posledního dne v roce 31. prosince, kterých bylo celkem devět, se jednalo převážně o zahoření různého odpadu, krabic, větví a podobně.

V rámci práce hasičů je potřeba poukázat i na několik pomocí hasičů v Zábřehu spočívajících v transportu pacientů pro zdravotnickou záchrannou službu, pomoc při dopravní nehodě bez zranění a asistenci u osoby ve vodě. „Tečkou pro dnešní sumarizaci je i zásah hodinu po půlnoci na nádraží v Přerově, kdy drážní jednotka hasičů v jednom z vagonů probudila spícího, necestujícího pasažéra,“ uzavřel výčet silvestrovských a novoročních událostí mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty