Olomouc na prvního občánka dlouho čekala, jako první se narodila holčička z Radslavic

AKTUALIZOVÁNO Eliška z Radslavic na Přerovsku se narodila jako první dítě Olomouckého kraje roku 2022. Stalo se tak v Olomouci 1. ledna v čase 4:31. Olomouc na svého prvního letošního občana čekala až do druhého lednového dne.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Eliška vážila po narození 3240 gramů a měřila 49 centimetrů. Holčička se sice narodila na porodnicko-gynekologické klinice Fakultní nemocnice Olomouc, nicméně sama je obyvatelkou Radslavic. První letošní miminko s trvalým bydlištěm přímo v Olomouci se podle našich informací ve FNOL zatím ještě stále nenarodilo.

Jako druhý v Olomouckém kraji se narodil chlapeček Mikuláš z Prostějova v čase 5:15 v prostějovské nemocnici. V šumperské nemocnici se v 6:27 narodil další hošík jménem Jan.

Všem rodičům i novorozencům, ať už se narodili nebo narodí v jakémkoliv čase, přejeme šťastný nový rok a hlavně zdraví!

EDIT: Během dne jsme se dozvěděli, že se přeci jen už i první Olomoučánek narodil. Nestalo se tak ale v olomoucké ani v žádné jiné porodnici, ale doma. Jednalo se totiž o spontánní porod, kdy maminku chlapečka, který přišel na svět brzy ráno po čtvrté hodině, přivezli do porodnice již po úspěšném porodu.   



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty