Hledají se velké osobnosti i hrdinové! Začaly nominace na Cenu města a Cenu za počin roku

Statutární město Olomouc vyhlašuje 25. ročník ocenění významných osobností města a 13. ročník udělování Ceny za počin roku 2021. Nominujte osobnost, která by si Cenu zasloužila! Termín pro podávání nominací je do 31. ledna 2022.

Foto: Jan Andreáš

Cena města, kterou uděluje Zastupitelstvo města Olomouce na základě návrhů občanů a institucí, je oceněním významných osobností za jejich celoživotní práci nebo výrazný počin. Ceny jsou každoročně udělovány v kategoriích věda a výzkum, kultura, sport a společenský přínos. Další samostatnou kategorií je Cena za počin roku.

Nominace od občanů a institucí je možné zasílat do 31. ledna 2022 přes nominační formulář. Zájemci jej najdou k dispozici v odkazu: www.cenamesta.cz/nominace/ Jednotlivé návrhy posuzuje odborná pracovní skupina, Rada města Olomouce a následně schvaluje městské zastupitelstvo.

Slavnostní předání Cen města a Ceny za počin roku se pravidelně koná v předvečer Svátků města Olomouce. V letošním roce je předběžně plánováno na čtvrtek 2. června 2022 v Arcibiskupském paláci.

Ocenění Olomouc uděluje od roku 1998 lidem, kteří jsou s městem spjati, zasloužili se o jeho zviditelnění a svou prací přispěli ke zlepšení života Olomoučanů.

Vše o Cenách města a laureátech najdete na www.cenamesta.cz



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty