Olomoucký tvarůžkový festival se odehrává na Horním a Dolním náměstí v Olomouci. Kromě již uvedeného základního obsahu, kterým jsou tvarůžkové speciality a pivo z regionálních pivovarů, jsou na programu například cooking show s michelinským kuchařem Romanem Paulusem a dále pak také speciální cooking show Vaříme z regionálních produktů.
O atmosféru se po oba dva dny postarají také hudební vystoupení, v sobotu například koncert Anety Langerové s kapelou a během celého programu různé folklórní soubory. Malí návštěvníci festivalu se mohou zabavit například při divadelních představeních a také v dílničkách pro děti. Domů si můžete odnést i různé regionální produkty.
Tvarůžkový festival je připraven na víkend 23. a 24. dubna. Poprvé se odehrál v roce 2016, od začátku měl obrovskou odezvu a velký zájem publika. V minulých letech ale jeho pořádání zkomplikovala pandemie covidu a protiepidemická opatření.