Tvarůžkový festival se vrací a na dva dny ovládne centrum Olomouce

Tvarůžky se opět vrací na scénu, v dubnu totiž vypukne už šestý ročník Tvarůžkového festivalu. To je největší akce, věnovaná této gastronomické dobroty s chráněným zeměpisným označením EU, spojená s ochutnávkou různých tvarůžkových specialit a regionálních piv.

Olomoucký tvarůžkový festival má i bohatý kulturní proram | Foto: Jan Andreáš

Olomoucký tvarůžkový festival se odehrává na Horním a Dolním náměstí v Olomouci. Kromě již uvedeného základního obsahu, kterým jsou tvarůžkové speciality a pivo z regionálních pivovarů, jsou na programu například cooking show s michelinským kuchařem Romanem Paulusem a dále pak také speciální cooking show Vaříme z regionálních produktů.

O atmosféru se po oba dva dny postarají také hudební vystoupení, v sobotu například koncert Anety Langerové s kapelou a během celého programu různé folklórní soubory. Malí návštěvníci festivalu se mohou zabavit například při divadelních představeních a také v dílničkách pro děti. Domů si můžete odnést i různé regionální produkty.

Tvarůžkový festival je připraven na víkend 23. a 24. dubna. Poprvé se odehrál v roce 2016, od začátku měl obrovskou odezvu a velký zájem publika. V minulých letech ale jeho pořádání zkomplikovala pandemie covidu a protiepidemická opatření. 




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty