Každé úterý budou v parku u bunkru CO promítat filmy! Institut paměti národa připravil novinku

Institut Paměti národa Olomouc se otevřel veřejnosti v bývalém krytu letos v březnu audiovizuální výstavou Odkryté příběhy 20. století, kterou mohou návštěvníci navštívit až do 30. června. Přímo u krytu od 31. května začnou večerní promítání filmů!

V bunkru jsou výstavy, vedle bunkru bude večerní promítání filmů | Zdroj: Institut paměti národa

Vedle zmíněné výstavy připravil Institut pro návštěvníky i doprovodný program. Přímo u bývalého krytu civilní ochrany v Bezručových sadech se budou nově promítat každé úterý ve 21 hodin dokumentární filmy z archivu Paměti národa. Jednotlivé snímky se dotknou zásadních historických témat 20. století – odsunu Němců po 2. světové válce, sovětské okupace po roce 1968 či kolektivizace.

Před každou projekcí filmu bude jedinečná příležitost podívat se na audiovizuální výstavu Odkryté příběhy 20. století, která je přímo v krytu a bude otevřena pouze pro účastníky projekce. Naopak po promítání budou mít diváci možnost debatovat s tvůrcem snímku nebo s odborníkem na dané téma dokumentu. Vstupné je dobrovolné, na místě si můžete zakoupit drobné občerstvení.

Vedle promítání připravil Institut další zajímavou událost, natáčení oblíbeného podcastu Dobrovský& Šídlo, která proběhne v pondělí 30.5. od 19 hod. v Pevnosti poznání.

Všechny informace o výstavě, promítání i odkaz na online předprodej vstupenek na natáčení podcastu návštěvníci najdou na https://institut.pametnaroda.cz/olomouc/. Promítání se konají ve spolupráci s Olomouckým krajem, městem Olomouc a Výstavištěm Flora Olomouc, a.s.

Program Institutu Paměti národa Olomouc





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty