Záchrana bobra, káčat, zraněné ovce, rorýse či psa ve skruži. Strážníci s hasiči ve službách zvěři

Dny zvířecího záchranářství má za sebou olomoucká městská policie, které v některých případech pomohli i hasiči. V průběhu několika dnů zasahovali u mimořádností v podobě záchran bobra, kačen s káčaty, zraněné ovečky, rorýse zamotaného do silonu a psovi, který uvízl v hloubce dvou metrů. Prozatím měla každá pomoc zdárný a dobrý konec.

Foto: Městská policie Olomouc

První pomocí profesionálních hasičů byl čtvrteční výjezd v Šumperku. Hasiči na fasádě pod plechovým krytem nalezli zcela bezvládného rorýse zamotaného do silonového lanka. S využitím výškové techniky jej hasiči vysvobodili, vymotali ze zajetí a vypustili do volné přírody.

Druhá událost se odehrála v retenční nádrži léčebny v Hranicích. Profesionální hasiči z Hranic zde do bezpečí dostali nejen bobra, ale i kačeny s káčaty. "Bobr byl poté vypuštěn do volné přírody. Doslovně lze říct, že jej hasiči doprovodili k řece Bečvě a bobr poté odplaval," uvedl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Téměř ve stejný čas, tedy v pátek 27. května odpoledne hasiči vypomohli v Petrově nad Desnou do bezpečí zraněné ovci z potoka pod viaduktem. Po záchraně ji hasiči odvezli. Využili k tomu vozík, zapůjčený místními obyvateli, zpět k majitelům. Protože byla ovečka zraněná, přivolali k ní i veterináře. 

Poslední úspěšnou akcí byla sobotní záchrana psů ze skruží opět v Postřelmůvku na Šumpersku. Zde profesionální hasiči ze Šumperka vyprostili ze zajetí v hloubce dvou metrů psa, druhý ze psů zmizel v potrubí s vyústěním zhruba o dalších 200 metrů dál. Hasiči chvíli vyčkávali, nicméně pes se již neobjevil a pravděpodobně tedy utekl někam ven.

Vyčerpaný zachráněný bobr se nakonec dostal zpět do řeky | Foto: MP Olomouc

Také zraněná ovce dopadla nakonec dobře! | Foto: MP Olomouc



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty