Nejznámější olomoucká kapela Nylon Jail oslaví 10. narozeniny koncertem v Jazz Tibet Clubu

V pátek 18. listopadu oslaví Nylon Jail desáté narozeniny koncertem v Jazz Tibet Clubu. Vystoupí také Indican a Roman Vičík (Synové smrti). Koncertem kapela podporuje Hithit kampaň, kterou chce dofinancovat natáčení 3. alba. Do 26.11 se pokusí vybrat 218 000 korun.

Jiřin Jirák a Roman Vičík, Nylon Jail

Kampaň k vydání nové desky skupina odstartovala minulý týden koncertem v pražské Cargo Gallery. Na platformě Hithit mohou zrod nového alba podpořit fanoušci různými částkami, za které si mohou vybrat odpovídající odměny. Nechybí mezi nimi například plakát, lístky na koncert, ale i pobyt v back-stage při křtu desky, návštěva studia Jámor, kde deska vznikala, vystoupení na párty či přespání ve věži na hradě Helfštýně. Cílem je vybrat do 26. listopadu 218 000 korun. Vstupenky na koncert jsou v prodeji v síti GoOut. 

První vlny kolem Nylon Jail jste mohli zaznamenat při vzniku kapely na přelomu let 2011 a 2012, kdy začala spolupráce s Davidem Menclem a Ondřejem Hruškou. Následovalo 3D turné Devil is a Cowboy po kinech a klubech ČR. Na konci roku 2013 hráli pro desetitisíce Ukrajinců na náměstí v Kyjevě, když se Evropa vymezovala proti Putinovi a v tom samém roce vyšla první deska My Heart Soars Like a Hawk. Tu natočili ve studiu JáMor u Ondřeje Ježka, vydali ji Indies a kapela ji naživo představila v ČT. V roce 2014 se Nylon Jail stali objevem roku cen Vinyla a byli nominováni na cenu Anděl.

Druhá deska Irreversible Changes vyšla u vydavatelství Červený kůň v roce 2018 a turné po městech Čech a Moravy k ní následovalo na jaře roku 2019. Z desky stojí za zmínku všechny skladby, ale zmíníme hlavně klipy Sentimental Girl (Jan Škop), Strange Reapers (Vít Hradil) a I'm Here Again (David Mencl). Z původní sestavy, a nadále jako Nylon Jail, pokračují už jen Jiří Jirák a Roman Vičík.

Nylon Jail právě dokončují třetí studiové album Kings of the Weaklings, s tím se začíná psát další kapitola kapely. Na albu spolupracují Ondřej Ježek, Roman Vícha, Jakub Vejnar, Tony Dlapa, Tomáš Procházka, Michaela Štaffová (původní sestava NJ), Filip Lorenc, Jan Lauro, Robert Nebřenský a Vojta Procházka. Na koncertě 18. listopadu vystoupí Nylon Jail, tedy Vičík a Jirák, v doprovodu těchto hudebníků: Filip Lorenc - baskytara, Jiří Kráčmar - kytara a Dušan Černák - bicí.

18. 11. 2022, Jazz Tibet Club Olomouc

  • NYLON JAIL
  • SYNOVÉ SMRTI
  • INDICAN

18:00 – 18:30 DOOR

18:30 – 19:30 TALKSHOW S DAVID HRBEK (LIVE STREAM)

19:30 – 20:00 ROMAN VIČÍK SÓLO (SYNOVÉ SMRTI)

20:00 – 20:40 INDICAN

21:00 – 22:00 NYLON JAIL

Sentimental Girl (video Jan Škop)

Další skladby:

YT Strange Reapers (Vít Hradil): https://www.youtube.com/watch?v=SYpyq3LWc3M

YT NJ live in Kijev, Euromaidan 2013: https://www.youtube.com/watch?v=4fBkwt_-1t4




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty