Děti z Dětského domova Šance v Olomouci zvou zákazníky do svého adventního Obchůdku

Děti z Dětského domova Šance v Olomouci se zapojily do celorepublikového charitativního projektu Obchůdky s Albertem. Cílem akce je pomoci připravit je na vstup do reálného života a zábavnou formou nahlédnout do světa podnikání. V průběhu celého roku malí obchodníci připravovali vánoční dekorace a drobné dárky, jejichž zakoupením je nyní můžou zákazníci podpořit.

Foto: DD Šance Olomouc

Svůj obchůdek otevřou v pátek 2. prosince ve 14,00 hodin v olomoucké prodejně Albert na Tř. Kosmonautů. Výdělek děti plánují využít na společné aktivity v domově, např. na lyžování a další výrobu zboží.

Děti z Dětského domova Šance na Obchůdky s Albertem připravovaly dlouho dopředu. Výroba rukodělných dárků a dekorací probíhala několik měsíců. Nejprve se zapojily do kreativní a tvůrčí fáze při vymýšlení, později i do samostatném vyrábění. A nyní si vyzkouší i samotný prodej. Zábavnou formou se tak naučí novým dovednostem a vyzkouší si, jaké to je podnikat a umět se ocenit.

„Na Obchůdky se připravujeme již od léta a před startem akce vše pečlivě dolaďujeme. Letos jsou našimi favority pro prodej opět keramická prasátka, ale určitě potěší i vše ostatní,“ říká Dalibor Křepský, ředitel DD.

Malí obchodníci zvládli kompletní organizaci letošních Obchůdků a pro své zákazníky připravili výrobky různého druhu. Podpořit jejich snahu a zručnost může naprosto každý během pátku (14,00 – 18,00) a soboty (8,00 – 13,00) 2. a 3.12.2022, a to v prodejně Albert v Olomouci na třídě Kosmonautů.

Udělat radost rovnou dvakrát

Do Obchůdků s Albertem se letos zapojily děti z celkem 55 dětských domovů a neziskových organizací z celého Česka. Projekt probíhá v obchodech Albert od 25. listopadu do 19. prosince. Nadační fond Albert podporuje organizace finančním příspěvkem na pořízení výrobního materiálu, zároveň se snaží děti zábavnou formou vzdělávat. Od odborníků dostaly cenné rady ohledně cenotvorby, marketingu i komunikace se zákazníky.

„Obchůdky s Albertem organizujeme pravidelně od roku 2012. Za tu dobu přinesly dětem téměř tři miliony korun, ale především mnoho zkušeností do budoucího života. A to nám dává velký smysl,“ popisuje Kristýna Bernatová z Nadačního fondu Albert.

Celý výtěžek z prodeje výrobků připadne organizacím a dětem, které se na Obchůdcích podílely. Za utržené peníze budou moci organizace splnit nejrůznější dětská přání, například nakoupit potřebné vybavení pro volnočasové aktivity nebo zorganizovat dětem vysněný výlet. Zákazníci obchodů Albert tak mohou v předvánoční čas udělat dobrý skutek a odnést si krásné dárky pro sebe nebo své blízké.

Seznam všech Obchůdků je dostupný na webu Nadačního fondu Albert.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty