Sigma odlétá do Turecka na soustředění, v týmu zůstává i útočník Mojmír Chytil

Ve středu ráno vyráží hráči A-týmu Sigmy na soustředění do Turecka. Za teplem letí celkem 26 fotbalistů. Nechybí ani útočník Mojmír Chytil. Hanáci odehrají poslední tři přípravné zápasy. Po návratu už je čeká velmi ostrý jarní start. Nastoupí proti Spartě v sobota 28. ledna.

Mojmír Chytil | Foto: sigmafotbal.cz

Hanáci vyrážejí ve středu ráno z Vídně. Cílovou destinací je turecká Antalya, ještě přesněji řečeno nedaleká Lara.

Trenéři vybrali do výpravy tři brankáře a třiadvacet hráčů do pole. S mužstvem necestují brankář Matúš Macík a obránce Juraj Chvátal, kteří jsou oba v rekonvalescenci. „Matúš Macík s námi nepojede, protože je stále v rehabilitačním a rekondičním módu. Stejně tak Juraj Chvátal, který už má z ramene ortézu sundanou, zůstává však na terapie, které mu nejsme v Turecku schopni zajistit,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra Václava Jílka.

Mojmír Chytil letí taky

V Česku zůstávají i mladíci Jáchym Šíp s Filipem Slavíčkem. „Museli jsme zvažovat vytížení. Slavíček s Šípem jsou velice mladí, potřebují získat zejména herní minutáž. Když jsme si dávali na misku vah zatížení, které bychom jim byli schopni věnovat v Turecku, kde nemáme, vzhledem k brzkému startu ligy čas něco výrazného zkoušet, rozhodli jsme se, že pro oba bude lepší, když těch deset dnů zůstanou tady a s béčkem odehrají tři zápasy. Pro oba to bude, vzhledem k jejich věku, mnohem lepší. Byť to pro ně může být třeba smutné,“ uvedl Saňák.

Do Turecka naopak letí obě zimní posily Jan Fortelný a Jakub Přichystal. Stejně tak i útočník Mojmír Chytil, kolem kterého je letos v zimě kvůli přestupovému dění pořádně živo. „Jako trenéři jsme rádi, že se ho podařilo udržet. Bez náhrady, kterou se nepodařilo získat, bychom se oslabili. Musíme myslet i na sebe a na naše fanoušky. Chceme se pokusit hrát o přední příčky, i když je to vyrovnané a je to velká výzva,“ řekl Saňák. Tuhle zprávu jistě rádi slyší i fanoušci.  

Tři přípravná utkání

Sigmu čekají v Turecku tři přípravné zápasy – s rumunským Rapidem Bukurešť (pátek 13. ledna), polskou Cracovií Krakov (pondělí 16. ledna) a maďarskou Kisvárdou (pátek 20. ledna). Časy všech zápasů budou teprve upřesněny, sledujte proto naše webové stránky či sociální sítě.

„Na papíře vypadají soupeři dobře. Jsme spokojeni s jejich úrovní. Myslím, že by nám to mohlo pomoci do úvodních jarních kol, kdy nás čeká těžký los. Když ale jedete na soustředění, nikdy nevíte, jak k zápasům přistoupí,“ uvedl Saňák.

Kromě toho budou Hanáci pilovat formu na utkání proti Spartě, kterým odstartují ligové jaro v sobotu 28. ledna v 18.00. Vstupenky v prodeji ZDE

„Budou to vyloženě herní tréninky. Do prvního mistráku máme dva a půl týdne. Nedá se samozřejmě říct, že bychom fyzičku vyloučili, budeme se soustředit na herně-taktické tréninky,“ doplnil asistent Saňák.

Zdroj: sigmafotbal.cz



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty