Už se zase lyžuje, aspoň někde. Lyžařská střediska zahájí o víkendu částečný provoz

Ve ski-resortu Hrubá Voda bylo ještě v pátek zavřeno. V sobotu a neděli je zde ale pro lyžaře v provozu LVF vlek na šestisetmetrovém sněhu. V Hlubočkách zasněžují a v neděli možná spustí lyžařskou školu.

V Hrubé Vodě je už v provozu jeden z vleků | Foto: https://resorthrubavoda.cz/

Počasí dělá v letošní zimě vlekařům velké problémy. Sníh v prosinci vydržel jen krátce, následovaly rekordně vysoké teploty, odpovídající spíše jaru než zimě. V tomto týdnu mělo dle předpovědi mrznout, ale teploty zůstávaly i tak těsně nad nulou, což umělému zasněžování nepřeje. Provozovatelé nejbližších sjezdovek na Olomoucku se přesto snaží.

V Hrubé Vodě už v sobotu i neděli pojede LVF vlek, který lyžaře vyveze na 600 metrů dlouhý svah. Provozovatel nabízí na skipasy dvacetiprocentní slevu. Otevřeno je od 9 do 16 hodin. V Hlubočkách v sobotu není v provozu žádný vlek, v neděli možná spustí pás u lyžařské školy. Aktuální informaci najdete na facebookové stránce ski-areálu.

Zasněžují teď také v dalších blízcích lyžařských areálech Kladky či Horní Guntramovice, kam se z Olomouce dostanete relativně rychle. Pokud jde o Jeseníky, aktuální situaci lyžařských středisek můžete zjistit například zde https://www.skiarealy-sjezdovky.cz/jeseniky/

V Horních Guntramovicích zatím zasněžují | Foto: www.skuguntramovice.cz

Od noci běží zasněžování i v Hlubočkách | Foto: www.skiarealhlubocky.cz





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty