Kamion na sněhu havaroval a prorazil zábradlí na mostě. Silnice byla víc než pět hodin uzavřená

AKTUALIZOVÁNO Bouračka kamionu dnes ráno zkomplikovala dopravní situaci na severu Olomouckého kraje. Kamion nezvládl přejezd zasněženého mostu a prorazil zábradlí, z mostu naštěstí ale nespadl. Vůz musel být náročně vyproštěn a hasiči pak ještě čistili vodu v řece od provozních kapalin.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Z důvodu dopravní nehody nákladního vozidla v obci Široký Brod na Jesenicku je uzavřena silnice č. I/44 mezi obcemi Písečná a Mikulovice. Objízdná trasa je vedena po komunikaci č. II/455 přes obce Supíkovice a Velké Kunětice. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn," uvedl tiskový mluvčí policie ČR Libor Hejtman.

Třicetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a na zasněžené vozovce dostal smyk, prorazil kovové zábradlí a kabinou zůstal viset z mostu nad řekou Bělá. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Cizinec neřídil pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Komunikace mezi obcemi Písečná a Mikulovice je uzavřena. Objízdná trať vede po silnici č. II/455 přes obce Supíkovice a Velké Kunětice. Na místě dochází k vyproštění havarovaného vozidla. Policisté odhadli celkem škodu na 550 tisíc korun, z toho půl milionu na vozidle. 

Při řešení následků nehody měli spoustu práce i hasiči. Ti jednak vyprošťovali těžké vozidlo a pak také museli vyčistit vodu v řece od uniklých provozních kapalin. "Naše jednotky vozidlo zajistily proti pádu pomocí lan a navijáku vyprošťovacího jeřábu. Na místě jsme využili chemický kontejner, díky jeho vybavení jsme přečerpali palivo z nádrží nákladního vozu do náhradních nádob. Kvůli menšímu úniku provozních kapalin jsme instalovali norné stěny do toku Bělé. Spolupracovali jsme se zástupcem životního prostředí. S odtahovou službou jsme kamion vyprostili, vrátili jej zpět na vozovku a asistovali jsme při jeho naložení," uvedla tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

EDIT: Zhruba ve 13 hodin byl po pěti a půl hodinách provoz na silnici plně obnoven.  

Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty