Zajímá vás, jak se zrodilo blues? Přijďte dnes do Amerického centra Olomouc

Vernisáž výstavy o kořenech blues na americkém Jihu z dílny festivalu Blues Alive pořádá dnes Americké centrum v Olomouci. V centru, které sídlí na třídě Svobody 8 (kousek od tramvajové zastávky náměstí Národních Hrdinů), se vernisáž odehraje v 18 hodin.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Na výstavě najdete informační panely o zrodu a vývoji blues se zasvěcenými texty Kateřiny Březinové a Štěpána Suchochleba, pro lepší atmosféru při vernisáži zahraje bluesman Jiří Míža. Občerstvení je zajištěno, všechny zájemce srdečně zve Americké centrum Olomouc. A o jakou instituci se vlastně jedná? V Olomouci je poměrně nová a ještě není příliš známá.

„Jsme projektem Univerzity Palackého v Olomouci a Amerického velvyslanectví v Praze. V České republice je dalších pět podobných amerických center, a to v Praze, Ústí nad Labem, Brně, Ostravě v Plzni,“ říká Matthew Sweney, knihovník centra. Olomoucké centrum je v provozu od září 2022. „Naše hlavní cíle jsou informovat veřejnost o možnostech studia v Americe, máme také malou knihovnu, speciální americké zdroje literatury a filmů přes internet, pravidelně pořádáme přednášky o současných i historických událostech v Americe, děláme workshopy pro školy, čtení, komorní hudební vystoupení, a podobně. Vstup na tyto akce je volný,“ dodává Matthew Sweney.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty