Přestaňte nás zneužívat! Starostové z celé Moravy žádají po Rakušanovi změnu názvu hnutí Starostové

KRAJ - Starostové a primátoři moravských měst a obcí vyzvali Víta Rakušana, aby jako předseda inicioval změnu názvu hnutí Starostové a nezávislí. Podle autorů výzvy Rakušan zklamal důvěru starostů a jen zneužívá jejich práci. Vyčítají mu také nulovou komunikaci s vedením samospráv a žádný ohled na potřeby měst a obcí.

Šéf hnutí Starostové se ocitl pod palbou starostů - a to nejen kvůli jeho postupu při rušení poboček České pošty. Foto: FB

Podle autora výzvy Josefa Bělici, primátora Havířova, se během jediného dne k textu přidalo téměř dvacet starostů a primátorů. "Další kolegové mě nyní oslovují a chtějí se pod výzvu připojit. Stejně jako já se už nemůžou dívat na to, jak hnutí STAN využívá dobré pověsti starostů, přitom předseda Rakušan ignoruje nejen zájmy měst a obcí, ale přestal s námi o zásadních věcech úplně komunikovat," uvedl pro Rej.cz Josef Bělica.

Z Olomouckého kraje se k výzvě přidali například primátoři Prostějova a Přerova František Jura a Petr Vrána. Text podpořili také starostové městských částí Ostravy, primátoři Opavy a Zlína či starostové Kroměříže a Rychvaldu.

Co žádají starostové po předsedovi Starostů?

Pane předsedo hnutí Starostové a nezávislí Víte Rakušane,

jelikož jste opakovaně zklamal důvěru starostů a primátorů měst a obcí České republiky, vyzýváme Vás, abyste se s Vašimi kolegy přestali politicky sdružovat pod názvem "Starostové". Nulová komunikace s vedením samospráv, žádný ohled na potřeby měst a obcí. Tak lze shrnout styl Vaší práce.

Naposledy jste selhal při nepovedené transformaci České pošty, kdy jste starosty a primátory zcela obešel a bez jejich vědomí společně s managementem České pošty rozhodl o zrušení stovek poboček. Vnímejte naši výzvu jako logický, správný a legitimní krok, kterým chceme zabránit matení občanů ČR. Vy ve skutečnosti nereprezentujete starosty, tak proč se za nás falešně schováváte? 

Ctíme demokratické principy, respektujeme výsledky voleb a nijak nezpochybňujeme Vaše právo zastávat funkci ve vládě ČR. Ovšem důrazně protestujeme proti zneužívání práce starostů a primátorů v názvu Vašeho hnutí.

Nemáte na to nárok. Zde jsou jen některé důvody: 

- hnutí Starostové a nezávislí má ve svých řadách daleko méně starostů než jiné politické subjekty zastoupené v Poslanecké sněmovně,

- na Vašich volebních kandidátkách se starostové vyskytují zřídka, 

- a co je nejdůležitější – směřování Vaší práce a styl komunikace s municipalitami není pro starosty přínosem, naopak, naši činnost pro občany nám komplikujete a ztěžujete.

Pane Rakušane, vyzýváme Vás, přestaňte zneužívat práci starostů a primátorů a jako předseda iniciujte změnu názvu Vašeho hnutí.

Starostové a primátoři měst a obcí České republiky.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty