Jak se pražila káva za staré monarchie? Přijďte zkusit historickou kafírnu na hradě Šternberk

Vůně kávy a atmosféra předminulého století... Ve sváteční pondělí 8. května rozšíří prohlídky hradu doprovodný program nazvaný „Historická kafírna, jež bude situován do jedinečných prostor Liechtensteinské kuchyně a zakončí každou z prohlídek hradu.

Historická kafírna na hradě Šternberk

Na hrad Šternberk zavítá principál studia Bez Kliky, výřečník a milovník dobré kávy Roman Prokeš. Sebou přiveze mimo kávy i historickou pražičku z dob rakouské monarchie, ve které si návštěvníci hradu budou moci sami vyzkoušet práci mistra pražiče. Dále bude připraveno povídání o historii kávy a ochutnávky kávy vařené v džezvě či kávy filtrované.

Vstupné na prohlídky spojené s ochutnávkou činí 260 Kč pro dospělé osoby, senioři a studenti zaplatí 210 Kč a děti do 17 let 80 Kč. Těšíme se na vaši návštěvu.

Program Historická kafírna je určen pro zvědavé návštěvníky, milce kávy či kavárenské povaleče. Zájemci mohou být součástí procesu pražení kávy v historických pražičkách a za krátký čas si sami vyzkouší práci mistra pražiče pod dozorem výřečníka, všeuměla a principála divladla Bez kliky Romana Prokeše. Návštěvníci ochutnají vařenou kávu připravenou v džezvě, či káfu filtrovanou. Dozví se pravidla správné přípravy kávy a postupy zpracování kávového zrna.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty