Národní centrála proti organizovanému zločinu potvrdila úterní zásah na stadionu

Jižní tribuna Androva stadionu "hostila" v úterý 16. května neobvyklou návštěvu - policejní zásah. Psali jsme o tom, že kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu zde prohledávali nebytové prostory, v nichž měly být poskytovány erotické služby. Podle sousedů, kteří vlastní další bytové i nebytové prostory v jižní tribuně, policie vyšetřovala bývalého fotbalového funkcionáře. Ten měl své nebytové prostory poskytovat k provozování organizované prostituce. NCOZ vydala tiskovou právu, podle níž jde o rozsáhlou kauzu.

Ilustrační foto: Google Maps

Během dalších dnů se potvrdilo, že se opravdu jednalo o kuplířství a kořistění z prostituce, a že detektivové zasahovali rovněž v Olomouci. Přetiskujeme v plném znění tiskovou zprávu, kterou k této věci vydal v pátek Jaroslav Ibehej, mluvčí NCOZ:

"Ve dnech 16. až 17. května 2023 prováděli kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) úkony trestního řízení ve věci kořistění z prostituce. V rámci této operace bylo na celém území České republiky provedeno několik domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor a pozemků.

Po více jak ročním prověřování, na kterém se podílel i Finanční analytický úřad, bylo dne 16. května 2023 zahájeno trestní stíhání sedmi fyzických osob pro trestné činy kuplířství dle § 189 tr. zákoníku a legalizace výnosů z trestné činnosti dle § 216 tr. zákoníku, kterých se nejméně od března 2022 do současnosti měly tyto osoby dopustit jako členové organizované skupiny.

Tato skupina podle našich závěrů kořistila na výdělcích prostitutek, od nichž měla požadovat denní podíly z jejich výdělků za umožnění provozování prostituce tím, že jim měla zajišťovat ubytovací prostory (tzv. priváty) na nejméně čtrnácti místech České republiky, přepravu mezi priváty, erotickou inzerci a služby telefonních operátorů, kteří prostitutkám měli sjednávat zákazníky.

Organizovaná skupina popsanou činností měla dosáhnout celkového výnosu cca 12 milionů korun. Trestní stíhání všech osob probíhá na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným osobám tresty odnětí svobody až na 8 let. Věc dozoruje Okresní státní zastupitelství v Mostě."



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty